Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Var tog socialdemokraternas ansvarskänsla vägen?

Vad har hänt med Socialdemokraterna i Karlshamn? Plötsligt är all ansvarskänsla som bortblåst.
Karlshamn/Svängsta • Publicerad 13 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Var tog socialdemokraternas ansvarskänsla vägen, det frågar André Nord (SD) tillsammans med Farhad Towfighian (M) och Estelle Nerö (KD).
Var tog socialdemokraternas ansvarskänsla vägen, det frågar André Nord (SD) tillsammans med Farhad Towfighian (M) och Estelle Nerö (KD).Foto: Johan Hultgren

Nu senast (Sydöstran 10 februari) försöker man skrämma Svängstaborna med något som de själva brukade göra och som dessutom är helt rimliga överväganden.

Att Svängsta förskola inte kommer hålla sommaröppet är en behovs och arbetsmiljöfråga.

Annons

Man går igenom vilka förskolor som ska hålla sommaröppet och vilka som inte behöver vara sommaröppna genom att titta på var behovet är som störst, vilket är viktigt då behovet av förskoleverksamhet minskar under sommaren.

I Svängsta går det i vanliga fall 111 barn på förskolan. Under sommarmånaderna är det i genomsnitt 11 barn. För att en förskola ska hålla öppet krävs måltidspersonal, vaktmästare, lokalvårdare och pedagoger.

Att hålla Svängsta förskola sommarstängd är inget beslut för att spara pengar utan är ett förslag från förvaltningen själva med anledning av arbetsmiljön.

Varje sommar, tidigare år, har vissa förskolor haft sommarstängt. Detta är alltså inget nytt och något S tidigare år alltid själv genomfört.

”Varje sommar, tidigare år, har vissa förskolor haft sommarstängt. Detta är alltså inget nytt och något S tidigare år alltid själv genomfört.”
André Nord, Farhad Towfighian och Estelle Nerö, Karlshamnslaget

Den långa listan av att ”montera ner” välfärden som förra styret uttrycker sig är ganska komisk när den kommer från förra styret, och dessutom direkt felaktig, då allt handlar om prioriteringar som måste göras för att försvara välfärden.

Socialdemokratiska felsatsningar och politiska dikeskörningar är väl dokumenterade i

Karlshamns kommun. Karlshamnslaget har nu en rejäl utmaning i att skapa ordning och reda i ekonomin. Det kommer ta lång tid, men det är nödvändigt för att trygga välfärden för framtiden.

I den senaste trygghetsmätning ser man att invånare känner sig tryggare idag än på flera år, vilket tyder på att arbetet med välfärden går åt rätt håll.

Det är också grov dubbelmoral när S uttrycker det som ett slag mot landsbygden för att nya styret väljer att ha sommaruppehåll på en förskola när man i tidigare styre stängt både Åryds skola och Ringamåla skola helt och hållet.

Karlshamnslaget satsar på landsbygden genom att bygga en ny skola i Hällaryd och i veckan inviger Karlshamnslaget med stolthet Svängsta förskola och stoltserar nu med sina 8 sammanhängande avdelningar som är en positiv del för att kunna lägga en fin grund för vår kommande generation på landsbygden.

Annons

Ärendet är från början en fråga från förvaltningen där de sett att behovet inte finns, vilket sedan är något som nämnden beslutar om. David Alfredsson (S) som skrivit insändaren var också närvarande när beslutet skulle tas och har fått allt förklarat av verksamhetschefen inför beslut.

Desperationen inom S visar sig här tydligt. Vi förstår att det kan kännas jobbigt att det nu finns ett styre i Karlshamn som tar ansvar för framtidens välfärd samtidigt som man arbetar mot att få ordning och reda i ekonomin.

Vår politik kommer i förlängningen gynna såväl Svängstaborna som alla övriga medborgare i Karlshamns kommun.

André Nord, Farhad Towfighian och Estelle Nerö, Karlshamnslaget

Annons
Annons
Annons
Annons