Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Varför blev det som det blev

Varför blev det som det blev, eller var det makten framförallt?
Sölvesborg • Publicerad 5 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Birgit Birgersson 
Birgit Birgersson. Före detta internationell sekreterare i IF Metall och ny vice ordförande i arbetarkommunen och även årets första majtalare.
Birgit Birgersson Birgit Birgersson. Före detta internationell sekreterare i IF Metall och ny vice ordförande i arbetarkommunen och även årets första majtalare.Foto: Gunnel Persson

Ja, varför blev det som det blev förra valet i Sölvesborg?

Hur kunde, framförallt Moderaterna, ändra sig så drastiskt att de ville samarbeta med SD? Såhär i backspegeln så kan man nog säga att Sölvesborgsmoderaterna var föregångare till moderpartiet i Stockholm.

Annons

Från Reinfeldt och ett snabbspel av Kindberg-Batra så har nu Kristersson tagit över. En Kristersson som tror att han styr skeppet och som inte förstått att det är SD som gör det.

I min stad Sölvesborg så tror nog moderaterna inte det längre. De har sen länge funnit sig i att SD styr och att de måste lyda order om de vill vara med i maktens boning.

”I min stad Sölvesborg så tror nog moderaterna inte det längre. De har sen länge funnit sig i att SD styr och att de måste lyda order om de vill vara med i maktens boning.”
Birgit Birgersson Brorsson

SD klappar händerna och Kommunstyrelsen ordförande ser sig som drottningen av Sölvesborg. Det hon säger är lag och ingen vågar säga ifrån. Från Styret.

Jag har vid ett par tillfällen varit med som åhörare på Kommunfullmäktige och häpnat över SD:s dominans. Moderaterna för deras talan när hon inte är på plats.

Men varför gick det som det gick? Var det så dåligt i Sölvesborg så att man gick och la sin röst på ett parti som inte har allas lika värde som grund?

Jag har ju bott hela mitt liv i Sölvesborg och tyckte att det var en fantastisk stad att bo i. Det är en fantastisk stad att bo i. Men den är lite kallare. Lite mer påpassligt. Alla vågar inte riktigt säga vad man tycker.

Om några månader är det val. Då hoppas jag att våra kommuninnevånare kommer att tänka om. Att de som en gång röstade på oss kommer tillbaka.

– Vi vill göra kommunen lite varmare och bättre för ALLA att leva i.

– Vi Socialdemokrater vill ha ett tryggt Sölvesborg med fler poliser närvarande

– Vi Socialdemokrater vill att sölvesborgarna ska slippa köra sönder sina bilar i ”potthål” i vägen. Att snöröjningen ska fungera för såväl gångtrafikanter som för bilar och cyklar

Annons

– Vi i S vill bekämpa knarket.

– Vi vill se till att våra kommunanställda har en bra arbetsmiljö. Att de får vettiga arbetsvillkor som gör att de kan kombinera arbete med familj och fritid.

Birgit Birgersson Brorsson, Oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons