Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Varmbadhuset - vad har hänt?

I valrörelsen 2022 skrev moderaterna på sin Facebooksida fina saker om varmbadhuset i Karlskrona:
Karlskrona • Publicerad 29 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”En igenstängd byggnad som förfaller mer och mer för varje dag har ingen glädje av” sade moderaternas Sophia Ahlin inför valet 2022. Men vad har hänt sen dess? undrar insändarskribenten.
”En igenstängd byggnad som förfaller mer och mer för varje dag har ingen glädje av” sade moderaternas Sophia Ahlin inför valet 2022. Men vad har hänt sen dess? undrar insändarskribenten.Foto: Mattias Mattisson

”Karlskrona varmbadhus uppfördes 1904 av Wilhelm Klemming och är en unik byggnad. Det är endast Centralbadet i Stockholm tillsammans med vårt badhus som finns kvar av dess byggnader. Varmbadhuset blev byggnadsminnesförklarad 1992 och det är vår skyldighet att bevara detta inför framtiden. Moderaterna anser att en renovering måste komma till stånd så fort som möjligt. Vi har redan tillstånd från länsstyrelsen att genomföra en renovering så det finns inget att vänta på. Att skjuta investeringen på framtiden kommer bara innebära fördyringar.”

Och:

Annons

”– Vi måste säkerställa att investeringen görs nu så att den inte blir för dyr och att våra medborgare får tillgång till varmbadhuset igen. En igenstängd byggnad som förfaller mer och mer för varje dag har ingen glädje av, säger Sophia Ahlin 2e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.”

”Det var inget fel på ambitionsnivån från moderaterna i dessa vackra ord ... men vad har hänt med varmbadhuset sedan dess?”
Roland Thörnquist

Det var inget fel på ambitionsnivån från moderaterna i dessa vackra ord ... men vad har hänt med varmbadhuset sedan dess?

Roland Thörnquist

Annons
Annons
Annons
Annons