Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vem kan man lita på i Karlshamn?

Om- och tillbyggnaden av Hällaryds skola och förskola blir trots allt av kunde vi läsa i Sydöstran och BLT den 13 december.
Karlshamn/Hällaryd • Publicerad 13 december 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dagsprognosen: Det ser ljust ut för Hällaryds skola i Karlshamns kommun.
Dagsprognosen: Det ser ljust ut för Hällaryds skola i Karlshamns kommun.Foto: Johan Hultgren

Det är ett väldigt positivt besked och något vi i Socialdemokraterna har kämpat hårt för.

Men när man läser artikeln och de styrandes citat blir det ändå rätt magstarkt. Vi i Socialdemokraterna har haft det här i vår flerårsplan i flera år. När vi styrde innan valet var det vi som tog beslut att sätta igång en fas 1 för att kunna påbörja projektet.

Annons

Vi tryckte på den första startknappen. När SD, M och KD i höstas gick fram med sin budget fanns inte denna satsning med. Vi och flera med oss i oppositionen protesterade högt. Vi hade med det i vår budget hela tiden.

Kommunalrådet Magnus Gärdebring var på möte i Hällaryd och meddelade att det inte gavs några löften. Samhällsföreningen och medborgarna i Hällaryd riktade kritik och var helt befogat upprörda. Det lämnades till och med in ett Karlshamnsförslag.

Det är också lite roligt att styret nu använder samma argument som vi gjort när vi debatterat och kämpat för att det här ska bli av, och ändå säger att opinionen och kritiken inte har påverkat dem.

Plötsligt så var det ju visst så att alla barn i Hällaryd inte får plats på förskolan och att lokalerna inte är ändamålsenliga.

Vi har också belyst att det finns flera exploateringsområden i närheten, att attraktiviteten behöver öka med en ny skola/förskola och att det är helt beroende för att fler ska välja att flytta dit.

Det har mötts med tystnad. Vilket sammanträffande va?

Nu har de tittat extra noga på ekonomin och därmed lyckats skaka fram pengar. Ett tips är ju att titta noga på ekonomin innan man gör en budget och lämnar in den.

I våra flerårsplaner och budgetar har det här alltid funnits med, annars hade vi inte tryckt igång det när vi styrde.

Vi i Socialdemokraterna är otroligt glada över att vi har kunnat påverka styret i att inte fullfölja sin ursprungliga plan och lämna Hällaryd i sticket. Vi är glada att de faktiskt inte vågade löpa denna linan ut när de stod ensamma, för det hade varit förödande för Hällaryd.

”Vi i Socialdemokraterna är otroligt glada över att vi har kunnat påverka styret i att inte fullfölja sin ursprungliga plan och lämna Hällaryd i sticket.”
Socialdemokraterna i Karlshamn

Men att slå sig själva för bröstet, använda våra argument och samtidigt spotta på oss som faktiskt gjort det här möjligt från början får de ingen ära för.

Annons

För två månader sedan fanns det inte pengar till det här och det var inte heller det högst prioriterade på listan. Vi ställde det emot den skattesänkning de istället prioriterade före våra barn och unga och landsbygden.

Beslut ändras till höger och vänster, avtal rivs upp och byggen stoppas. Kan man lita på något ni säger SD, M och KD i Karlshamn? Vad ändrar ni er om nästa gång undrar man ju?

Socialdemokraterna i Karlshamn

Annons
Annons
Annons
Annons