Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vem ska göra matlådorna?

Det är mycket beklämmande att läsa de förslag till besparingar som nu drabbar personer med daglig verksamhet i Karlskrona kommun.
Karlskrona • Publicerad 9 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bengt Jönsson (KD) är ansvarigt kommunalråd för funktionsstöd i Karlskrona, han kanske vet vem som ska göra matlådorna?
Bengt Jönsson (KD) är ansvarigt kommunalråd för funktionsstöd i Karlskrona, han kanske vet vem som ska göra matlådorna?Foto: Mattias Mattisson

Nu föreslår kommunen matlåda istället för en måltid på arbetsplatsen som brukaren själv får betala för. Må så vara att den är till delar subventionerad av kommunen, men det var en viktig politisk ambition från tidigare styre.

”I besparingsförslaget finns en stor tankevurpa eftersom flertalet av matlådorna måste göras att personal på olika boende.”
Kent Lewén

I besparingsförslaget finns en stor tankevurpa eftersom flertalet av matlådorna måste göras att personal på olika boende. Då blir det obegripligt att man ska spara på ena kontot och låta andra konton finansiera besparingen.

Annons

Politikens logiska tänkande tycks vara helt bortkopplat. Vem ska göra matlådorna när styret i Karlskrona nu ska minska antalet anställda med cirka åttio personer inom Funktionsstödsverksamheten?

Ett skamligt förslag till beslut. Det är dags att dra i handbromsen.

Kent Lewén

Annons
Annons
Annons
Annons