Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vems gräns?

Läser i gårdagens webbupplaga av Sydöstran en insändare från Karlshamnslagets tre manliga gruppledare. Där ondgör de sig över centerpartiets Sofie Ekenbergs inlägg på senaste fullmäktige i Karlshamn.
Karlshamn • Publicerad 3 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bodil Frigren Ericsson (L) står upp för sina värderingar både i talarstolen och på insändarsidan.
Bodil Frigren Ericsson (L) står upp för sina värderingar både i talarstolen och på insändarsidan.Foto: Johan Hultgren

Ärendet handlade om ny lokalisering av biblioteket i Mörrum, och Sofie pekade på Karlshamnslaget tidigare förslag för Mörrums bibliotek. ”Lagets” gruppledare ondgör sig över Sofies inlägg och hävdar att hon far med osanning när hon säger att ”laget” initialt avsåg att lägga ner Mörrums bibliotek.

””Jag har egentligen ingen orsak att ge mig in i konflikter eller meningsutbyte mellan C och ”laget”, men jag är rädd om sanningen, framför allt i denna tid av olika versioner av sanningen.””
Bodil Frigren Ericsson, gruppledare Liberalerna Karlshamn

Jag har egentligen ingen orsak att ge mig in i konflikter eller meningsutbyte mellan C och ”laget”, men jag är rädd om sanningen, framför allt i denna tid av olika versioner av sanningen. Därför lyfter jag fram inledningen av ärendet om Mörrums biblioteks framtid från fullmäktige 25 mars 2024, det ärende som vi i oppositionen enigt återremitterade. Som Sofie framförde avsåg ”laget” då att avveckla Mörrums bibliotek.

Annons

Jag citerar från beslutsunderlaget, framtaget av Moderaternas politiska sekreterare:

”Mörrums lokalbibliotek har idag dåligt tillgänglighetsanpassade lokaler och ligger avsides. Det finns idag inget investeringsutrymme att investera i ett nytt lokalbibliotek i Mörrum. I budgeten pekades det även ut att arbeta med digitalisering. Detta skulle kunna innebära ett samarbete med näringslivet där man kan beställa böcker som man kan hämta ut.

Skolbiblioteket på Mörrums skola kommer dock att finnas kvar vilket möjliggör att barn och unga kan låna böcker på biblioteket. Att digitalisera lokalbiblioteket skulle även underlätta för många som exempelvis inte fysiskt behöver ta sig till biblioteket utan enkelt kan låna böcker hemifrån.”

Bedöm själv vem som far med osanning. Men, all heder åt ”laget” som lyssnade på Mörrumsborna!

Bodil Frigren Ericsson

Gruppledare Liberalerna Karlshamn

Annons
Annons
Annons
Annons