Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vi är inte tondöva

Replik på insändare ”L och KD blundar” i Sydöstran den 8 december:
Ronneby • Publicerad 14 december 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jesper Rehn (L).
Jesper Rehn (L).Foto: Region Blekinge/Pressbild
Anna Ekberg (KD)
Anna Ekberg (KD)Foto: Mattias Mattisson

I ett svar på vår insändare om ett aktivt kulturliv i Ronneby skriver Bosse Johansson, tidigare ordförande för Ronneby Musikförening och mångårig eldsjäl inom Ronnebys musik- och kulturliv, att vi blundar för de verkliga problemen.

Enligt Johansson är det i själva verket tjänstemännen inom förvaltningen på Teknik, Fritid och Kultur som är det stora problemet.

Annons

Vi försökte visa lite självkritik i vår insändare och pekade bl a på att regelverket för föreningsstöd och hur det tolkas behövde ses över. Det gäller även kommunens dialog med de olika kulturföreningarna som även den säkerligen kan förbättras.

Men vi kommer aldrig att kritisera enskilda tjänstemän för i grunden politiska beslut. Och även Johansson borde veta bättre om han verkligen vill förbättra samarbetet mellan föreningslivet och kommunen.

”Men vi kommer aldrig att kritisera enskilda tjänstemän för i grunden politiska beslut. Och även Johansson borde veta bättre om han verkligen vill förbättra samarbetet mellan föreningslivet och kommunen.”
Jesper Rehn (L), Marianne Lundkvist (L), Anna Ekberg (KD) och Robin Jonasson (KD). Samling för Ronneby

Mycket av den övriga kritik han tar upp i sitt svar har vi redan svarat på i vår ursprungliga insändare. Men Johansson kan inte ens försöka att glädjas åt att det finns politiker som verkligen vill förbättra förutsättningarna för kulturlivet i Ronneby.

I stället fortsätter han hellre att blicka bakåt än att se till vad vi tillsammans kan förbättra framöver. Bland annat har Kulturutskottet inlett enskilda dialogmöten med olika kulturföreningar där det kommer att finnas möjlighet att framföra både synpunkter och förslag på förbättringar.

Vi är inte tondöva, vi har lyssnat på den kritik vi fått och vi vill förändra både förutsättningarna för, och samarbetet med kulturlivet i Ronneby. Men då krävs faktiskt att företrädarna för kulturlivet också vill sträcka ut en hand.

Samling för Ronneby:

Jesper Rehn (L), ordförande i kulturutskottet, 1:e vice ordförande Teknik, fritid och

kulturnämnden

Marianne Lundkvist, (L), ersättare i kommunstyrelsen, ledamot av

kommunfullmäktige

Annons

Anna Ekberg (KD), ledamot av kommunstyrelsen, ledamot av kommunfullmäktige

och ersättare i Teknik, fritid och kulturnämnden

Robin Jonasson (KD), ledamot av kommunfullmäktige, ledamot av Teknik, fritid och

kulturnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons