Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vi kan ta en kaffe Fredrik

Svar till Fredrik Thomsson, SD, angående Kultur:
Ronneby • Publicerad 8 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gärna en kopp, men rösta rätt också!
Gärna en kopp, men rösta rätt också!Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

I Sydöstran 7 september svarar Fredrik Thomasson på min insändare om SD-s kulturpolitik. Thomassons inlägg går ut på att vi ska inleda samtal om Kulturen.

Vill bara först klargöra att min kritik av SD-s passivitet inom kulturområdet är min egen personliga ståndpunkt och ingen annans.

Annons

Självklart kan jag ta en kaffe med dej Fredrik vid något tillfälle och ventilera kulturen i Blekinge. Det viktiga är dock hur SD röstar när det gäller Kulturfrågor. I Ronneby, som jag har mest koll på, röstade SD med de borgerliga när det gällde att göra brutala nedskärningar inom Kulturskolan och SD har varit oerhört passiv när det gäller kommunens nedskärningar när det gäller kulturföreningarna och den detaljstyrning som tjänstemännen bedriver.

”Självklart kan jag ta en kaffe med dej Fredrik vid något tillfälle och ventilera kulturen i Blekinge. Det viktiga är dock hur SD röstar när det gäller Kulturfrågor.”
Bosse Johansson

Tilläggas kan att många partier togs på sängen när det gäller Ronneby kommuns nya ”chockdoktrin”. SD-s paradkommun Sölvesborg gjorde exempelvis stora nedskärningar när det gäller Studieförbunden, en av de viktigaste aktörerna när det gäller svenska för nyanlända, för att nämna en aktuell fråga. Så visst kan ett samtal skapa förståelse, men till syvende och sidst handlar det om hur man röstar när kulturen ställs inför hot. Och där röstar SD allt som oftast helt fel!

Bosse Johansson, Ronneby

Annons
Annons
Annons
Annons