Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vi saknar oppositionens politik

Det har gått ett och ett halvt år sedan valet 2022, när vi i Karlskronaalliansen tog över styret. Mycket har hänt under den här tiden och vår majoritetspolitik har ifrågasatts gång på gång.
Karlskrona • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Var är oppositionens politik, det undrar Karlskronaalliansen med Emma Swahn Nilsson (M) i spetsen.
Var är oppositionens politik, det undrar Karlskronaalliansen med Emma Swahn Nilsson (M) i spetsen.Foto: Mattias Mattisson

Men var är oppositionens politik?

De tre oppositionspartierna (S, C och V) ägnar sig enbart åt att kritisera, förlöjliga och ifrågasätta de förslag som vi kommer med. Det finns aldrig ett motförslag och inga konkreta idéer på hur man kan agera istället.

Annons

Det gör den kommunala politiken här i Karlskrona ganska tråkig och det känns som att vi befinner oss i limbo.

Vi kan sakna socialdemokratiska utspel, centerns landsbygdspolitik och till och med Vänsterpartiets skolfrågor, för att nämna några exempel. Att få bemöta utspel och idéer från oppositionen, är en del av det politiska arbetet och som bidrar till utveckling.

Har oppositionens representanter missförstått det hela? Här i Karlskrona verkar de tro att deras uppdrag enbart handlar om att säga nej med kraftfull aversion. Tänk om oppositionen kom med egna idéer inom områden som vi inte ens har tänkt på. Och tänk om de idéerna och förslagen hade varit så bra, att vi som majoritetsstyre hade beslutat oss för att stödja dem.

”Karlskrona befinner sig i en expansiv tillväxtfas med fantastiska möjligheter. Men det finns också stora utmaningar som vi tillsammans behöver hantera. Då gäller det att vi tillsammans är konstruktiva.”
Emma Swahn Nilsson (M), Christopher Larsson (SD), Bengt Jönsson (KD) och Börje Dovstad (L)

Karlskrona befinner sig i en expansiv tillväxtfas med fantastiska möjligheter. Men det finns också stora utmaningar som vi tillsammans behöver hantera. Då gäller det att vi tillsammans är konstruktiva. Både i handling och dialog. Det hade bidragit till Karlskronas bästa. Vi får aldrig glömma att vi politiker företräder invånarna och inte oss själva.

Emma Swahn Nilsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Christopher Larsson (SD) kommunalråd.

Bengt Jönsson (KD) kommunalråd.

Börje Dovstad (L) kommunalråd.

Annons
Annons
Annons
Annons