Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vi sätter välfärden främst

Sölvesborgs kommun har problem med vissa av sina verksamheter.
Sölvesborg • Publicerad 1 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraternas Birgit Birgersson-Brorsson, (S) oppositionsråd,
Socialdemokraternas Birgit Birgersson-Brorsson, (S) oppositionsråd,Foto: Bo Åkesson

Sölvesborgs kommun har problem med vissa av sina verksamheter.

Vi ser hur parker och rabatter växer igen och är eftersatta, våra vägar är fulla av potthål och underhåll på kommunens byggnader är starkt eftersatt.

Annons

Vi har en kö av äldre invånare, som är i behov av äldrevård, som inte får plats på några kommunala äldreboenden. Det har lagts ner kommunala äldreboenden till förmån för privata alternativ vilket inte blir billigare för vare sig kommunen eller den enskilde.

Vi ser att elevkullarna på våra förskolor och skolor växer och blir större, men inga nya lärare. Det finns ett stort behov av renovering på befintliga byggnader och även behov av nya byggnader såsom förskolor och inte minst särskolan i Mjällby.

Våra föreningar har lidit svårt under pandemiåren och behöver hjälp att komma igång:

Samtidigt har SKR, Sveriges kommuner och regioner, släppt en prognos som pekar på stora kostnadsökningar de närmaste åren och vi vet att 2023 och 2024 blir tuffa ekonomiska år för Sölvesborgs kommun. Det krävs då en långsiktig strategi och en stark politisk vilja för att lyckas komma till rätta med de utmaningar som finns.

I detta läget lovar Moderaterna i Sölvesborg att sänka skatten, samtidigt som de ska komma till rätta med allt förfall som de varit med och skapat under den tid de fått vara med och genomföra SD-politik i Sölvesborgs kommun.

Det går inte ihop sig, Moderaterna pratar om att de vill ha en röd välfärdspolitik men lovar en blå ekonomisk politik, där svaret alltid är sänka skatten.

”Det går inte ihop sig, Moderaterna pratar om att de vill ha en röd välfärdspolitik men lovar en blå ekonomisk politik, där svaret alltid är sänka skatten.”
Birgit Birgersson-Brorsson och Jörgen Englin, socialdemokraterna

I en kommun där personalen inom äldrevård och på våra skolor redan har det tufft och behöver mer resurser så ska de alltså sänka skatten, vilka ska betala det? Det svaret vill inte moderaterna ge, men de är svaret skyldiga.

Vi Socialdemokrater kommer inte att röra skatten i Sölvesborg, vare sig på ena eller andra hållet. Om vi får förtroendet så kommer vi istället att se till att våra gemensamma skattepengar går till det som är meningen, vår gemensamma välfärd. Varenda krona ska gå till att göra Sölvesborg bättre. Vi kommer att bygga nya förskolor och vi kommer se till att särskolan i Mjällby får nya lokaler.

Vi kommer att se till att när du blir äldre och behöver ett boende, så kommer det att finnas plats åt dig i kommunen.

Vi kommer att satsa på personalen i vår äldreomsorg och på våra skolor. Sölvesborg ska ha de bästa skolorna, de bästa lärarna och den bästa äldreomsorgen, här ger vi oss aldrig.

Annons

Detta åstadkommer man inte med sänkta skatter, utan med en långsiktigt strategi och en hållbar ekonomi med en rejäl dos av politisk vilja. Det har vi Socialdemokrater i Sölvesborg

Sölvesborg kan bättre.

Birgit Birgersson-Brorsson (S), Kommunalrådskandidat i Sölvesborg

Jörgen Englin (S), Kommunfullmäktigekandidat i Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons