Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vi vill ha ett utegym i Wämöparken!

Jag och några andra vill ha ett utegym i Wämöparken. Det skulle vara bra för barnens och de vuxnas hälsa som inte vill eller kan lägga pengar på ett gymkort.
Karlskrona • Publicerad 6 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här borde det finnas ett utegym tycker insändarskribenten.
Här borde det finnas ett utegym tycker insändarskribenten.Foto: Mattias Mattisson

Barnfattigdomen har ökat i Sverige, det visar undersökningen av Majblommans Riksförbund, Röda Korset och Rädda Barnen vilket gör att inte alla har råd med ett gymkort och dessutom är man ju ute och det är bra för barnens hälsa.

Om man har ett utegym tror iallafall jag att man skulle gymma mer med kompisar så att man skulle tycka att det är roligare och vilja fortsätta eftersom om man har ett gymkort som inte så många har så har man nog inte så ofta det på samma gym som sin kompis och det är mycket roligare att gymma tillsammans med någon annan eller det tycker iallafall jag.

Annons

Vi frågade några på Hästö och majoriteten av dem vi frågade tyckte att det var en väldigt bra idé och att fler på Hästö skulle börja gymma vilket skulle vara bra för vår hälsa och välmående.

Vissa tycker att man lika gärna kan åka till ett annat utegym som till exempel utegymmet vid NKT Arena men det är bättre för miljön och utsläppen om det är i Wämöparken så att man kan cykla, gå eller springa istället för att åka bil eller buss.

Ibland känns det jobbigt att ge sig ut och träna så då är det bra att det finns nära. Det är perfekt att ha det i Wämöparken eftersom det är nära för alla som bor på Hästö och det är också många andra som åker dit för att det är fint att springa och promenera på alla stigar där.

Om det är nära lekplatsen så kan föräldern gymma medan barnet leker för det kan vara föräldrar som egentligen vill gymma men känner att de inte har tid eftersom de måste ta hand om barnet. Dessutom så har de precis tagit bort djuren från Wämöparken men jag tycker fortfarande att det ska finnas saker att göra där och att folk ska vilja åka dit eftersom det är en fin skog och ett mysigt ställe.

På många andra ställen finns det redan ett utegym så jag tycker också det ska vara ett i Wämöparken.

”På många andra ställen finns det redan ett utegym så jag tycker också det ska vara ett i Wämöparken.”
Siri Arefalk

Nu kommer ni säkert säga att vi inte har pengarna, att det kommer bli för dyrt och att man ska lägga de pengarna på till exempel sjukvården. Men vi har ett sätt att lösa det på. Vi på Hästö kan göra som de gjorde på Verkö. Vi kan lägga in lite pengar varje år och med de pengarna kan man bygga ett utegym.

Och gällande sjukvården, om vi bygger ett då gratis utegym så kommer färre behöva söka sjukvård för exempelvis fetmarelaterade sjukdomar. Man kan ju få hjärtproblem och diabetes vilket kostar väldigt mycket pengar men om man då skulle bygga det här utegymmet för cirka 100 000 kr så skulle det gynna oss eftersom sjukvården inte skulle behöva betala de här enorma summorna pengar.

Därför SKA vi få ett utegym i Wämöparken!

Siri Arefalk

Annons
Annons
Annons
Annons