Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vid makten är SD auktoritärt, segregerande och maktfullkomligt

Replik på ”SD står upp för sin politik” av Louise Erixon (SD) 15/12.
SD • Publicerad 2 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Louise Erixon (SD) får svar av Inge Johansson.
Louise Erixon (SD) får svar av Inge Johansson.Foto: Jörgen Klinthage

Erixon angriper S, ett parti som värnar folket och står upp för människors lika värde, för solidaritet med landets medborgare och för konstruktiv integration.

Att S har ”suttit länge” beror på dylika kvaliteter för folkets bästa. Självfallet har S i den processen inte haft något självändamål, som Erixon vill påskina.

Annons

Erixon vill att solidaritetens fanbärare ska ”lära och förstå” av SD-andan, som gör skillnad på människor och skapar ett vi och dom samhälle. SD-andan vill förleda och inbilla väljarna att SD representerar folket. SD spelar på medborgarnas missnöje. Väl vid makten är SD auktoritärt, segregerande och maktfullkomligt.

Erixon demonstrerar fortfarande bitterhet över fjolårets regimskifte i Sölvesborg, men det var SD:s egen oförmåga till dialog som banade väg för utvecklingen. En konstruktiv opposition borde sedan ha överordnats kampanjen mot Framtid Sölvesborg.

Väljarna är inte låsta i sina positioner utan förändras över tid till skillnad från SD:s partiprogram och underliggande maktstrukturer, som kvinnor överlag tycks bättre rustade att genomskåda än män.

”SD:s skyltfönster i Sölvesborg blir nu också till en parodi i förvaltningsrätten”
Inge Johansson

”Tappar man stöd är det dags för självrannsakan”, skriver Erixon. Märk väl, inte förrän då. Demokratiska partier överlag rannsakar sig själva hela tiden. Det gör inte SD som har ett förutbestämt scenario om hur svenska folket framgent ska stukas och formas under SD:s ledarskap. 80 procent av Sveriges väljare, läs svenska folket, menar att SD:s politik inte tjänar ett demokratiskt samhälle.

SD i Sölvesborg visar samma arrogans mot fullmäktiges beslut som Donald Trump visat inför valresultatet i USA. Nu har Louise Erixon och hennes vikarierande oppositionsråd lämnat in en 76-sidig (!) inlaga till förvaltningsrätten i Växjö (se Sydöstran 28/12.). De såg väl inget viktigare att uträtta, sedan de trots ett antal dubbla underskrifter inte lyckades få ihop de ynka 10 procent som krävdes för en folkomröstning i Sölvesborg. SD:s skyltfönster i Sölvesborg blir nu också till en parodi i förvaltningsrätten.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons