Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: ”Jag får panik av Tegnell”

Människor var negativa till Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten från början, men numera har det svängt. Javisst, efter att hört hans mantra tjatas om och om igen blev det till slut accepterat. Folk har gett upp. Vanligt tillvägagångssätt när en åsikt tvingas på människor.
Publicerad 7 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: ALI LORESTANI/TT

Han tycker om debatt när han kan kontrollera och styra den. Vilken visionär. Det spelas ett högt spel med svenskarna som insats. Aldrig ett konkret besked, utan hela tiden tror han.

Vad fan vet han? Han får aldrig panik för det ger inga resultat. Nej, det är förvisso sant och det är lätt för honom att säga när hans profetia är lag. Jag får panik när jag hör och ser honom.

Annons

Stockholm är Sverige, inte bara i inslaget med Tegnell hos Skavlan utan enligt alla förekommande riksnyheter i media. Hade naturligtvis varit intressant om jag bott i Stockholm. Men knappast här i Blekinge.

Ansvar. Det svamlar han bort i vanlig svensk stil. Ansvar är bara en klyscha ett ord utan verklig innebörd i alla sammanhang där politiker och myndigheter är inblandade. Hans chef har yttersta ansvaret. Men, nej, det är lägligt uppdelat mellan hans chef och Löfven. Alltså upplagt för att skylla på varandra.

Så var det med ansvaret gällande corona. Båda sitter naturligtvis kvar utan straff och självklart med höjd lön. Grannländerna är enligt Tegnell i en annan fas av smittan än Sverige. Hur då?

Smitthärden nummer ett, i vanliga fall när det gäller förkylningar och annat, dagis, fritis, lekis och skolor håller öppet. Corona sprids alltså inte där. Eller?

I Sverige låter vi vardagslunken gå sin gilla gång med medborgarnas liv som insats. Påhejade av skräckpropaganda. Finns det en dold agenda i detta gissel eller vad är det som pågår?

Bo Nilsson

Annons
Annons
Annons
Annons