Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulturhuset viktigare än någonsin

Det är ett tufft läge i rådande tider. Samtidigt som människors hälsa hotas så slåss många företag för sin överlevnad. Då är det givetvis lätt att låta känslorna styra och stoppa allt som i stunden inte känns lika viktigt.
Publicerad 8 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Därför är det naturligt att det dyker upp krav på stopp av planerad byggnation, som exempelvis det nya kulturhuset. Men det vore ett förhastat beslut. Det kan alltid finnas skäl att pausa projekt men då ska man göra det på välgrundade underlag, inte på grund av politiska behov av att visa upp handlingskraft.

Det som nej-sägarna missar är att satsningar på stadsutveckling i allmänhet och Kulturhus i synnerhet har som syfte att stärka Karlskrona både kulturellt och som destination. Trossö behöver fler dragare för att locka till sig fler besökare.

Annons

Om vi får en långvarig kris blir det dessutom extra viktigt med offentliga investeringar för att hålla igång hjulen. Ju mer vi stoppar av framtiden, ju större risk är att vi får en långvarig ekonomisk recession.

Nu ska vi reda ut krisen tillsammans men det finns en morgondag efter Corona. Då kommer ett nytt kulturhus vara ännu viktigare för ett attraktivt Karlskrona.

Jan Lennartsson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons