Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lämna Syrien i fred

Turkiet angrep Syrien i strid med folkrätten för att stödja de hårt pressade terroristerna i Idlib. Detta när Syrien inlett en framgångsrik offensiv i Idlib mot den väststödda, största terroristgruppen i världen, Al Qaida-anknutna Hayat Tahir al-Sham.
Publicerad 15 mars 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vid möte i Moskva 5 mars tvingades Turkiet till reträtt. Syriens framgångar stadfästes i ett avtal. Ryssland och Turkiet ska gemensamt patrullera viktiga områden och en stor motorväg tryggas. Situationen för civila förbättras och de kan lättare resa från Idlib in i övriga Syrien under vapenvila. Kampen mot terroristerna fortsätter.

Denna kamp leds av Syriens armé i samarbete med Ryssland, Iran och Hizbollah. Legalt enligt FN-stadgan, godkänt av den legitima, av FN erkända, regeringen i Syrien.

Annons

Kriget är redan från början ett brottsligt USA-lett angreppskrig för regimskifte. Angriparna har ansvar för 400 000 döda, fler skadade och på flykt.

USA har sedan 2011 stött terrorister med pengar, vapen, utbildning och transporter enligt ledande politiker och militärer samt etablerad press i USA. Detta är väldokumenterat.

USA bedriver ett lågintensivt, högljutt krig mot IS för att motivera sin olagliga närvaro. Och USA ockuperar en fjärdedel av Syriens territorium i samarbete med kurdiska SDF.

Enligt FN drabbas Syrien hårt av de olagliga sanktionerna från EU som Sverige som stat stödjer. Barn och vuxna dör i Syrien förutom av kriget också på grund av sanktionerna.

Nio år av krig mot Syrien är nio år för mycket. Endast freden kan stoppa flyktingströmmar till Europa. Lämna Syrien i fred! Häv sanktionerna!

Ulf Bjerén

Medlem i Föreningen Syriensolidaritet

Annons
Annons
Annons
Annons