1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lämna Syrien i fred

Turkiet angrep Syrien i strid med folkrätten för att stödja de hårt pressade terroristerna i Idlib. Detta när Syrien inlett en framgångsrik offensiv i Idlib mot den väststödda, största terroristgruppen i världen, Al Qaida-anknutna Hayat Tahir al-Sham.

Vid möte i Moskva 5 mars tvingades Turkiet till reträtt. Syriens framgångar stadfästes i ett avtal. Ryssland och Turkiet ska gemensamt patrullera viktiga områden och en stor motorväg tryggas. Situationen för civila förbättras och de kan lättare resa från Idlib in i övriga Syrien under vapenvila. Kampen mot terroristerna fortsätter.

Denna kamp leds av Syriens armé i samarbete med Ryssland, Iran och Hizbollah. Legalt enligt FN-stadgan, godkänt av den legitima, av FN erkända, regeringen i Syrien.

Kriget är redan från början ett brottsligt USA-lett angreppskrig för regimskifte. Angriparna har ansvar för 400 000 döda, fler skadade och på flykt.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

USA har sedan 2011 stött terrorister med pengar, vapen, utbildning och transporter enligt ledande politiker och militärer samt etablerad press i USA. Detta är väldokumenterat.

USA bedriver ett lågintensivt, högljutt krig mot IS för att motivera sin olagliga närvaro. Och USA ockuperar en fjärdedel av Syriens territorium i samarbete med kurdiska SDF.

Enligt FN drabbas Syrien hårt av de olagliga sanktionerna från EU som Sverige som stat stödjer. Barn och vuxna dör i Syrien förutom av kriget också på grund av sanktionerna.

Nio år av krig mot Syrien är nio år för mycket. Endast freden kan stoppa flyktingströmmar till Europa. Lämna Syrien i fred! Häv sanktionerna!

Ulf Bjerén

Medlem i Föreningen Syriensolidaritet

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Sport

Mostert och Tegelbjaerg nya Sverigetvåor

Flera KA 2:are klättrade på rankingen

Bromölla

Lastbil körde av på E22 – bärgning pågår till ikväll

Begränsad framkomlighet under hela torsdagen.