GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Palmolja ska undvikas

Det är verkligen si och så med hållbarheten i Blekinge 2020. Palmolja vet alla som hört något om miljö ska undvikas av den enkla anledningen att regnskogar röjs för att ge plats åt palmoljeplantager.
Publicerad 2 juli 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Således är palmoljeindustrin inte hållbar på något sätt även om det finns kosmetisk certifierad palmolja. Industrin stoltserar med miljömärkningar och falska garantier men satellitbilder visar att regnskogen i områden där oljan produceras hela tiden fortsätter att avverkas. Bara ca 50 procent av oljan kan spåras och därmed har man ingen som helst insikt i var den övriga oljan har producerats.

AAK i Karlshamn som ägs av Sveriges näst rikaste familj handlar med palmolja och har blivit rika på klimatets och artmångfaldens bekostnad. Inget ovanligt då människan som art utarmar jorden hela tiden i takt med att vi konsumerar och blir fler. Oavsett vilka som styr ett land politiskt så har vi ansvar för hållbarhet och miljö.

Trenden att allt fler ungdomar, även i städer, har mopedbilar och A-traktorer är inte heller speciellt miljövänlig. Jag undrar om det över huvud taget finns inslag i förskolor, skolor och hemmen att lära barn och ungdomar att bli medvetna om miljö och utsläpp...

Rökare ska också skämmas lite grann då det inte enbart är sin egen hälsa de äventyrar utan tobaken är mycket miljöskadlig. I fimpar finns över 7 000 skadliga ämnen som läcker ut i grundvatten och vår miljö.

Enligt Uppsala Nya Tidning, den 21/1 2019, orsakar rökning årligen förlusten av 200 000 hektar skog vilket är ca 1.7 procent av den totala avskogningen. Den naturskog och de arter som går förlorade är oåterkalleliga, tyvärr. Medvetenheten verkar inte ökat de senaste åren utan attityden tycks allt mer vara, strunt samma, jag bryr mig inte. Egon ska växa...

Förhoppningsvis kan coronakrisen leda till att allt fler människor söker sig ut i naturen och på så vis blir mer intresserade av allas gemensamma ansvar oavsett vilket parti vi röstar på. Vi måste enas i att jobba för det goda och ta hand om planeten Jorden. Den är vårt hem.

Nettie Å