Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Replik: Inga experiment med barnen

Svar till Ami Niglövs artikel i Sydöstran den 26 maj:
Karlskrona • Publicerad 6 juni 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skolan måste servera mat som eleverna äter, säger Sverigedemokraterna i Karlskrona.
Skolan måste servera mat som eleverna äter, säger Sverigedemokraterna i Karlskrona.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tack för ditt svar, Ami.

Jag är väl medveten om de argument du framför avseende vårt klimatavtryck och din oro för planetens framtid, och vi får nog helt enkelt enas om att vi inte är överens.

”Som jag ser det är det inte Karlskrona som ska rädda klimatet i världen, utan vårt kommunala kärnuppdrag är att ta hand om våra barn, äldre och brukare.”
Christopher Larsson
Annons

Som jag ser det är det inte Karlskrona som ska rädda klimatet i världen, utan vårt kommunala kärnuppdrag är att ta hand om våra barn, äldre och brukare. Vi ska bygga bostäder folk har råd med i kommunal regi, men även ge förutsättningar för privata aktörers bostadsexploateringssatsningar.

Om vi som kommun skall kunna möta företagens behov av kompetens måste det dessutom bland annat finnas bra skolor, bra skolmat samt högklassiga pedagoger.

Jag tycker att kommunen ska göra vad man kan för att tillse att alla elever examineras ut med den kunskap som krävs för att uppnå godkända betyg.

En del i detta är att servera mat som alla barn äter, där ingår vegetarisk mat som en del av kommunens måltidssatsning. Barnen är det viktigaste vi har och därför ska vi som kommun inte experimentera i skolan.

Anser du att den vegetariska maten i skolan inte är bra så får du påtala detta men ännu hellre ska eleverna med vår nya politik beredas möjlighet att säga sin åsikt om just skolmaten. Vi värnar valfriheten!

Jag och vi Sverigedemokrater ogillar tvång och vi kommer aldrig medverka till att ungdomarna i skolan mår dåligt och får ideologiskt grundad klimatångest.

Christopher Larsson

Annons
Annons
Annons
Annons