Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sådana är reglerna!

Daniel Ekstrand sparkar in en öppen dörr när han i sin insändare, publicerad i Sydöstran 2 juni, går till angrepp mot funktionsstödsnämndens samlade opposition – ”Dom blåbruna”, och vårt avslagsyrkande på hans förslag om att personer med funktionsvariation ska få behålla sin habiliteringsersättning under coronakrisen, oavsett om de är sjuka eller inte.
Publicerad 2 juni 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi har, vilket Ekstrand synes missat, läst instruktionerna kring hur statsbidraget får disponeras – i normala fall – och habiliteringsersättningen skall då utdelas enbart vid deltagande på daglig verksamhet.

Du kan tycka det är orättfärdigt, men så är reglerna.

Annons

Dock är det så att Socialminister Lena Hallengren den 7/5 på regeringens vägnar utfärdat ett förtydligande kring hur stadsbidraget får disponeras. Under rådande pandemi tillåter nu regeringen att ersättningen utbetalas även om man är förhindrad att deltaga i sin dagliga verksamhet.

Funktionsstödsnämndens samlade opposition ser att kommunen naturligtvis skall följa gällande föreskrifter, och så länge socialdepartementets förtydligande är det just detta som gäller.

Som vanligt är det lätt att vara generös med andras pengar, men att riskera återbetalning på grund av felanvändning skall vi absolut inte utsätta oss för vare sig nu eller i framtiden.

Pelle Nordensson (KD)

2:e Vice ordförande funktionsstödsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons