Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skjut kulturhuset på framtiden!

I dessa oroliga tider så måste Karlskrona kommun både gasa och bromsa. Det föreslagna kulturhuset vid Stortorget är en av de satsningar som kommunen just nu måste bromsa. Det är inte rimligt att satsa 220 miljoner på ett gigantiskt bibliotek när vi inte vet vad som väntar kommunen eller landet, en konjunkturavmattning eller en rejäl lågkonjunktur.
Publicerad 14 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sverigedemokraterna har varit tveksamma till denna satsningen redan från början och i dessa coronatider ser vi inget annat alternativ än att bromsa kommande pengautflöden.

Företagare i Karlskrona aktualiserade ett klockrent förslag i måndags under det webbsända näringslivsmötet mellan kommundirektör, näringslivschef med näringslivsavdelning och företagare. Tipset som kom fram var att skjuta upp kulturhuset och flytta in kulturverksamhet i de framtida tomma butikslokaler som företagaren förutspådde skulle komma stå tomma.

Annons

Sverigedemokraterna anser att det är orimligt att låna ca 220 miljoner i dessa ovissa tider. Vi anser det t.o.m direkt oansvarigt att i dessa tider låna så mycket pengar till ett nytt bibliotek när arbetslösheten kommer öka och folk kommer behöva stöd och hjälp med omställning från jobb till studier eller att byta jobb.

Kommunen måste gasa inom arbetsmarknadsområdet för att möjliggöra att alla har ett arbete att gå till. Stötta dem som står utan jobb och hjälpa dem så mycket det bara går. Ungdomsarbetslösheten går upp och arbetslösheten bland utlandsfödda i allmänhet och utlandsfödda kvinnor i synnerhet är än mer bekymmersam. Vi sverigedemokrater anser att det är dags för de (s)tyrande att bromsa skutan och se över vilka satsningar som ska prioriteras i kommunen.

Sandra Bizzozero: Är du beredd att slå full back i maskin och prioritera i kommunens verksamheter?

Christopher Larsson (SD)

Gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons