Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skydda våra mest utsatta kommuninvånare!

Krisledningsnämnden i kommunen är inte aktiverad än men nämnden som består av kommunstyrelsens allmänna utskott sammanträder genom videokonferens nästan varje vecka. I veckan fick Bengt Wittesjö, smittskyddsläkaren i Blekinge, föredra läget samt svara på frågor.
Publicerad 15 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har krävt att samtlig personal som arbetar med riskgrupper ska bära munskydd men detta har inte hörsammats av (S)tyret. De lutar sig på vad Wittesjö säger, det vill säga att Folkhälsomyndigheten inte rekommenderat kommuner att införa detta.

Våra hårt arbetande undersköterskor och sjuksköterskor ute i verksamheterna är duktiga på basala hygienrutiner och dessa har enligt uppgift stärkts men vi anser inte att det räcker. Vi måste göra vad vi kan för att skydda riskgrupperna i kommunens försorg.

Annons

Wittesjö sade “att man sannolikt smittar mindre med munskydd” men ger samtidigt inga konkreta svar på varför vi inte ska införa krav på munskydd i Karlskrona kommun. Vi måste som kommun värna om våra kommuninvånare och därför måste (S)tyret tillse att munskydd köps in i tillräcklig mängd för att samtliga som möter våra riskgrupper i tjänsten kan utrustas med munskydd och att det finns reserver för ett utdraget krisförlopp.

Sandra Bizzozero, som kommunstyrelsens ordförande du är ytterst ansvarig för kommunens invånares väl och ve. Är du beredd att gå utöver de svaga rekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdat och införa munskydd för personal i Karlskrona kommun som arbetar med riskgrupper i syfte att skydda de svagaste i samhället?

Christopher Larsson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons