GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stäng minkfarmerna nu!

Den 23 oktober upptäcktes det första coronafallet på en svensk minkfarm. Två veckor senare fanns smittan på tio gårdar och nu på 13 av Blekinges ca 20 minkgårdar.
Publicerad 19 november 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det här borde vara mer än nog för att avliva minkarna och stänga ner gårdarna. Minkarna hade dödats oavsett, men det är viktigt nu att det sker snabbt och att inga nya minkar föds upp.

I Danmark har man tagit detta på allvar och förbjudit minkfarmning fram till 2022, vilket med största sannolikhet kommer att leda till att minkfarmerna försvinner helt. Men eftersom något muterat virus ännu inte hittats i Sverige har Jordbruksverket och SVA valt att avvakta.

Det gör oss Blekingebor mycket oroliga. Hur kan man riskera att ett muterat virus sprids, hellre än att lägga ner en näring som över 80% av svenskarna vill ha bort?

Nu är det dags att ta steget som många länder redan gjort; lägg ner minkfarmerna!

Ami Niglöv, Jenny Svensson, Annie Karlsson, Karin Karlsson, Mattis Tebäck, Hasan Qela, Djurens Rätt Karlskrona