Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tack till vår regering som tar ansvar för landet

Tack för att vi har möjligheten att leva i ett så fantastiskt land som Sverige. Tänk att vårt land har så god ekonomi så det finns möjlighet att vidta de åtgärder som behövs för medborgarnas ekonomiska trygghet. Tack för att vår regering tar ansvar för företagens fortlevnad i vårt land.
Publicerad 10 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I dessa osäkra tider så är det fantastiskt att se hur samhället krokar arm och visar vägen framåt. En dag ska vi vara ute ur tunneln och återgå till vardagen igen. Då måste samhället vara någorlunda intakt och redo för att gå tillbaka till det normala. Med de åtgärder vår regering tar så känner vi oss trygga med att det blir så smärtfritt som möjligt.

Vår tro på en stark svensk modell har aldrig vacklat men den har kanske aldrig varit så stark som nu. Vi välkomnar alltid en stark a-kassa men med den situationen vi nu befinner oss i med många varslade och nya arbetslösa är det nu absolut nödvändigt att det höjda ersättningstaket och den lägre tröskeln för ersättning nu har genomförts.

Annons

Det kan kännas orättvist för de som har varit medlemmar länge men extrema tider kräver ibland okonventionella åtgärder och de som nu går med får inledningsvis en lägre ersättning men som i solidaritet kan göra skillnad för en arbetslös arbetare.

Att vara medlem i facket är för oss en självklarhet i igår, i dag och i morgon. Fackföreningarna står för en trygghet och stabilitet för arbetstagarna.

Så tack för att vi har en regering som tar alla jobbiga beslut för vårt lands bästa.

Tack alla ni som betalar skatt i Sverige så vi kan fortsätta skapa ekonomisk trygghet.

Tillsammans kommer vi gå starka ut denna kris och vi kommer att ha lärt oss mycket på vägen.

Sammanfattningsvis vilken tur att vi har en regering där vi har en statsminister med arbetarbakgrund som sätter människan i första hand.

Handels Socialdemokratiska förening

Karlskrona/Karlshamn

Roland Andreasson

Helena Isberg

Annons

Ann-Sofie Eriksson

Annons
Annons
Annons
Annons