Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vad menar de blåbruna?

Corona har drabbat samhället på många olika sätt. Många har blivit av med sin sysselsättning. Flera insatser har satts in för att skydda privatpersoners ekonomi, bland annat en ersättning för karensavdraget.
Publicerad 1 juni 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

På grund av det rådande läget så föreslog Vänsterpartiet Karlskrona vid senaste mötet i funktionsstödsnämnden att personer med funktionsvariation ska få behålla sin habiliteringsersättning oavsett om de blir sjuka eller inte under coronakrisen.

Vi i Vänsterpartiet vill inte att någon ska vara tvungen att riskera sin egen eller andras hälsa genom att gå till sin sysselsättning av ekonomiska skäl.

Annons

Det är en viktig jämställdhetsfråga som också gör stor skillnad för den enskilda människan.

Habiliteringsersättningen är en liten men ack så viktig del för att få människor med funktionsvariations ekonomi att gå ihop, oftast motsvarar den resa till och från arbetet samt lunch.

Därför är det extra förvånande att det blåbruna blocket (Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna) i enighet röstade nej till förslaget, trots att det har en liten effekt på ekonomin i förvaltningen, men gör en stor skillnad för den enskilda individen.

Samhället har satt in stora insatser för att skydda ekonomin för både arbetsköpare och samhället i stort vilket har fått stöd av samtliga partier.

Frågan till KD, SD och M är; ska ekonomin skyddas för alla andra, men inte för de mest utsatta i samhället?

Daniel Ekstrand

Ledamot i funktionsstödsnämnden

Vänsterpartiet Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons