Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Glöm inte att fira morsan på söndag"

Nyheter • Publicerad 23 maj 2013

Sista helgen i maj är en traditionsfylld sådan.

Sedan 15 år tillbaka tillbringar jag just de dagarna i den kungliga huvudstaden tillsammans med väldigt många andra.

Annons

Det handlar inte om deltagande i Stockholm Marathon även om loppet har krockat med mitt evenemang. Ibland har även någon av världens största läkarkongresser tittat förbi och då har boendefrågan blivit en delikat sådan.

Självfallet tilldrar sig mitt intresse till vad som utspelar sig i närheten av Sundbyberg, Bromma och Rissne. Jag tänker på Solvalla och Elitloppet. En välsmakande karamell som pryder sin plats i vårt idrottstokiga land. Att tävlingarna alltid arrangeras den sista helgen i maj måste betecknas som en tradition, men på senare år har en än tyngre sådan gjort sin entré.

Någon gång på söndagsförmiddagen slås nämligen samtliga mobilmaster i de norra delarna av Stockholm ut och det med besked.

Varför?

Fundera själv på vad som händer när 30 000 personer börjar krångla med mobiltelefonen i hopp om att nå fram till moderskapet och gratulera henne på den stora dagen – Mors Dag.

Detta är något som upprepas lika troget som tågtidtabellen, även om den jämförelsen haltar en aning med tanke på det nutida SJ, och är alltid lika kul att beskåda. Den som bommar att ringa morsan blir per omgående upplyst av bänkgrannen vad som gäller.

För egen del skulle jag aldrig någonsin glömma att hylla min mor. Det skulle aldrig komma på fråga. Icke, sa nicke.

Därför har jag även i år ställt in larmet på 10.30 på söndag. Nu återstår bara att komma i håg varför mobilen skräller till just i samband med det första loppet då jag sitter begravd i under ett berg av kunskap, tipstidningar, frukostmackor och vinstbongar.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons