Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

52-åring hotar kommunanställda

KARLSHAMN En 52-årig man från Karlshamn misstänks ha hotat och trakasserat anställda vid kommunen, bland andra kommundirektören Stefan Karlsson och socialchefen Susanne Öström.
Nu åtalas mannen för olaga hot och ofredande.
Karlshamn • Publicerad 13 juni 2001

Vid upprepade tillfällen ska 52-åringen ha uppträtt aggressivt och otrevligt, dels via telefon men även på plats i kommunens lokaler. För omkring en månad sedan påstås 52-åringen vid olika tillfällen ha riktat indirekta hot mot socialchefen, kommundirektören och vikarierande socialchefen. De tre beslutade sig för att anmäla händelserna till polisen.

> En sammansvärjning

Annons

Men 52-åringens beteende ledde inte enbart till polisanmälan, utan var också en bidragande orsak till att kommunen fattade det omdiskuterade beslutet att öka säkerheten.

Med hjälp av vaktbolag och låsta dörrar hoppas kommunledningen skapa en tryggare arbetsplats för sin anställda.

Den 52-åriga mannen nekar till anklagelserna och hävdar i polisförhör att han inte haft för avsikt att skrämmas. Han har i egenskap av sin brors ombud ringt kommunen ett oräkneligt antal gånger, men då haft svårt att få tag på dem han sökt. Enligt 52-åringen själv är åtalet mot honom en sammansvärjning.

> Inte längre trygga

Vittnen uppger att 52-åringen vid flera gånger varit märkbart påverkad av droger eller alkohol när han har besökt Rådhuset. Detta har upplevts som obehagligt.

I polisförhör vittnar många om att 52-åringens hotfullhet har skrämt dem. Några av anmälarna hävdar att hans beteende har påverkat deras livsstil och att de inte längre känner sig trygga på sin fritid. Susanne Öström säger i förhör att 52-åringen ”blivit ett arbetsmiljöproblem för många tjänstemän på Rådhuset”.

Den åtalade är sedan tidigare känd av polisen.

Johan Janrell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons