Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anmälde grannens “barnarbete”

MÖRRUM En lantbrukare i trakterna av Mörrum åtalas för att ha låtit sin son arbeta på gården genom att köra traktor, något som han enligt lagen är för ung för att få göra.
Karlshamn • Publicerad 12 januari 2001

Pappan åtalas bland annat för att ha låtit sin son lasta och köra gödsel från gården ut på åkrarna. Enligt arbetsmiljölagen får en minderårig som fyllt 13 år utföra lättare arbeten. Dit räknas dock inte att köra traktor, varför pappan nu åtalas.

Han förnekar dock brott och menar att bevisen är dåliga eftersom han anser att den som anmält honom för brottet inte är trovärdig.

Annons

> Känner sig förföljd

Anmälaren, som enligt lantbrukaren är styvmorfar till sonen, har lämnat in en mängd anmälningar till miljökontoret, yrkesinspektionen och polisen.

Lantbrukaren, som känner sig förföljd av detta, hävdar dessutom att han själv kan ha svårt att se skillnad på vem som kör traktorn och menar att anmälaren, som har dålig syn och bär glasögon, inte torde kunna göra det.

Mannen som anmält brottet hävdar dock att han sett lantbrukarens son köra traktor från det han var 7-8 år gammal, och är helt säker på att han sett sonen köra traktor flera gånger under det senaste året. Han har fört dagbok över de tillfällen som är aktuella och uppger dessutom att han förevigat lagbrottet på videofilm.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons