Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Årets butik ska utses

Växter, kläder och elektroniska prylar är representerade bland årets nomineringar och de nominerade butikerna är...
Karlshamn • Publicerad 15 januari 2019
Frida Sjöholm , Ljungsleds plantskola, Ylva Fristedt, Ylvas och Kenny Håkansson, Audio Video i Karlshamn har nominerats till Årets butik. Vem som tar hem titeln avslöjas på KAN-galan.
Frida Sjöholm , Ljungsleds plantskola, Ylva Fristedt, Ylvas och Kenny Håkansson, Audio Video i Karlshamn har nominerats till Årets butik. Vem som tar hem titeln avslöjas på KAN-galan.Foto: Gunnel Persson

... Audio Video i Karlshamn, Ljungsleds plantskola i Mörrum och Ylvas presentbod i Karlshamn.

– Det känns roligt och är ett sporrande bevis på att vi gör ett bra jobb, säger Kenny Håkansson som driver Audio Video tillsammans med Jonas Wernersson.

Annons

I höstas fick folket nominera och drygt 300-talet lät sin röst höras. Ett 25-tal olika verksamheter fanns bland nomineringarna.

Därefter tog en hemlig jurygrupp på sex personer i åldersspannet ungdom till pensionär vid. Efter att ha läst nomineringarna, smugit runt i butikerna, har juryn nu bestämt sig.

– Juryn var inte helt enhälliga men efter en demokratisk process utsågs tre företag, de är väldigt nöjda, säger Anna Stridsjö, handelsutvecklare Karlshamns centrumförening.

Nominerade Ljungsleds plantskola är butiken med äldst anor. Handelsträdgården har gått i arv i fyra generationer, i dag är det Frida Sjöholm som driver det jubilerande företaget.

– Det känns såklart väldigt roligt att bli nominerad till årets butik. Speciellt med tanke på att företaget fyller 100 år i år och dessutom ligger på landsbygden. Det är ett fint kvitto på att våra kunder uppskattar det vi gör, och det ger både mig och mina kollegor ny energi för framtiden, säger Frida Sjöholm.

Ylva Fristedt driver Ylvas, en lifestylebutik med inredning och kläder sedan 11 år tillbaka i Karlshamn, starten gick av stapeln i Olofström, det för 35 år sedan:

– Jättekul, det är roligt att få credit för det man håller på med. Jag startade när jag var 20 år gammal och gnistan finns fortfarande kvar, säger Ylva Fristedt.

Vem som tar hem titeln, Årets butik avslöjas på årets KAN-gala den den 25 januari.

När tar juryn beslut om vilken butik som ska äras?

– Det har de redan gjort, men det är hemligt, säger Anna Stridsjö.

Gunnel PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons