Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Avalon startar nytt dotterbolag

KARLSHAMN Konsultföretaget Avalon Technology expanderar och startar ett nytt dotterbolag inom Industriell design.
– Det här gör även våra andra tjänster intressantare eftersom vi nu kan erbjuda tjänster inom hela produktutvecklingskedjan, säger företagets vd Peter Mattisson.
Karlshamn • Publicerad 2 juni 2001
Avalon Technology satsar på design. Vd:n Peter Mattisson och industridesignern Gert Hanner har ambitionen att det nyetablerade dotterbolaget ska bli ett av landets ledande inom området.
Avalon Technology satsar på design. Vd:n Peter Mattisson och industridesignern Gert Hanner har ambitionen att det nyetablerade dotterbolaget ska bli ett av landets ledande inom området.Foto: Henrik Brandberg

Avalon Technology hjäper företag att utveckla proudukter från ax till limpa genom att bidra med spetskompetens inom digital produktutveckling.

Genom satsningen på designområdet lägger företaget till ännu en dimension i arbetet med att utveckla produkter.

Annons

Peter Mattisson menar att just det området får allt större betydelse på en hårdnande internationell marknad.

– Ta Ericsson som exempel. Det har skrivits spaltmil om hur de sprungit på pumpen på grund av för stark fokusering på tekniken, till skillnad från Nokia som satsat mer på design i utvecklingen av sina produkter.

I syfte att utveckla tjänster inom området har företaget nu knutit en erfaren industridesigner till sig. Gert Hanner har mångårig erfarenhet från arbete inom ABB-koncernen där han bland annat arbetat med att utforma tåg för Adtranz.

Han menar att det finns en ökande medvetenhet bland företagen om vikten av att förmedla företagets identitet genom produkten.

– Det handlar om att skapa en medveten form. Man ska kunna se vilket företag produkten kommer ifrån, säger han.

I nuläget har Avalon Technology sammanlagt omkring 40 anställda, en del utlokaliserade i Malmö, Helsingborg och Stockholm. På huvudkontoret i Karlshamn återfinns 15 personer. Siffrrorna för det gångna året visade på en omsättning kring 27 miljoner.

På sikt räknar Per Mattisson med att företaget kan behöva knyta tio industridesigners till sig, men enligt honom är snabb expansion inte det viktigaste.

– Vi siktar på att kunna erbjuda spetskompetens inom området. Det gäller att hitta mycket kompetenta medarbetare och det får ta den tid det tar.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons