Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beslut om nya färjan dröjer

KLAIPEDA – Det verkar inte bli något besked om färjorna förrän om en månad, säger Kristianstads kommunalråd Bo Kristensson.
Karlshamn • Publicerad 24 mars 2001

Han är just nu i Klaipeda i Litauen tillsammans med Åhushamnens chef Sten Lundell för att diskutera med färjebolaget Lisco Lines ledning.

– Vi har blivit på det klara med att det pågår en diskussion om den framtida färjetrafiken, där man tittar på Karlshamnsalternativet. Vi har fört fram vår åsikt om att vi gärna ser fler och större färjor från Åhus.

Annons

– På Lisco Line underströk de också att det inte heller är något beslut fattat om att ta Stockholm-Klaipedafärjan ur trafik och flytta den åt vårt håll.

Bo Kristensson menar att det verkar dröja åtminstone en månad innan det blir beslut om någon eventuell förändring i färjetrafiken.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons