Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beslut på fredag om Litauenfärjan

KARLSHAMN På fredag beslutar Lisco Lines styrelse om man ska lägga om färjelinjerna, så att Karlshamn får en färja till Litauen.
Karlshamn • Publicerad 29 mars 2001

Det handlar i så fall troligen om att man lägger ner den nuvarande linjen mellan Stockholm och Klaipeda i Litauen och flyttar den kombifärja för både gods och passagerare som går där till Karlshamn.

Det skulle i så fall också med all sannolikhet innebära slutet för färjelinjen Åhus - Klaipeda, som varit igång sedan 1993.

Annons

> Rullar på

– Vi räknar med att komma igång efter påsk. Det hela rullar på och det händer inget dramatiskt varken fram eller tillbaka, säger Björn Nilsson som är chef för Karlshamns hamn &stuveri AB.

Enligt det trafiktillstånd som Lisco Line sökt vill man bedriva färjetrafik tre gånger i veckan mellan Karlshamn och Klaipeda från och med 4 april.

Men övriga intressenter menar att de inte fått något klart besked än om det blir med omläggningen av färjelinjerna.

> Tidtabellen

Exempelvis säger linjeagenten i Stockholm, Arne Werner på Scansov Offshore, att det enda de vet är att trafiken Stockholm-Klaipeda pågår så länge den nuvarande tidtabellen gäller, d v s till och med 17 april.

– Vi har inte fått någon bekräftelse om vad som händer efter det.

Men på Lithuainian Shipping Company (Lisco) i Klaipeda uppger Tatiana Remesova att ett definitivt besked är på gång:

– Just nu kan vi varken bekräfta eller dementera något. Det hela kommer att diskuteras på nästa möte i bolagsstyrelsen, och det blir nu på fredag.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons