Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Biblioteket satsar på kultur i påsar

Gröna påsar finns utplacerade lite varstans i kommunen. Det är Karlshamns bibliotek som delar ut ”garanterat bra böcker”. Även barnavdelningen kör på temat påsar och delar ut förpackat påskpyssel.
Karlshamn • Publicerad 8 april 2020
Under onsdagen placerade personalen ut bokpåsar på olika ställen i kommunen.
Under onsdagen placerade personalen ut bokpåsar på olika ställen i kommunen.Foto: Karlshamns kommun

Varje år får biblioteket kvalitetsböcker från Kulturrådet. De brukar ställas ut i kulturbyrån och sedan lottas ut som priser. I år har man valt ett annat grepp. Tillförordnade bibliotekschefen Susanne Johnsson berättar att med anledning av renoveringen och coronaläget velat sprida bokskatten.

– Vi har packat 130 påsar som vi ställt ut i de olika kommundelarna. Vi har placerat ut dem på olika ställen som parkbänkar och på lekplatser.

Annons

Susanne Johnsson kunde snabbt konstatera att det tycks bli väl emottaget.

– Jag cyklade ut med mina kassar under onsdagsmorgonen och när jag cyklade tillbaka såg jag att flera kassar redan var borta.

Även barnavdelningen hakar på ”pås-temat”. Susanne Johnsson berättar att man varje år brukar ha ett samarbete med Slöjd i Blekinge som anordnar påskpyssel på biblioteket. I år blir det inget pyssel på biblioteket. Istället har Slöjd i Blekinge packat påsar som besökarna kan ta med sig och påskpyssla hemma.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons