Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bilar struntar i parkeringsförbud

KARLSHAMN · Gatukontoret hindras att hålla stan ren och snygg.
Igår morse skulle parkeringen vid Erik Dahlbergsvägen sopas och p-rutornas linjer målas i på nytt.
Ett hav av parkerade bilar pajade det jobbet.
Karlshamn • Publicerad 21 juni 2001
Gatukontoret målar om linjerna till parkeringsrutorna i sommar. Men då får bilarna inte stå i vägen för Karl-Johan Pettersson och hans kolleger.
Gatukontoret målar om linjerna till parkeringsrutorna i sommar. Men då får bilarna inte stå i vägen för Karl-Johan Pettersson och hans kolleger.Foto: 

– Trots att vi hade skyltat om det i tre dagar var det så mycket som en tredjedel av bilarna som fortfarande stod kvar när vi kom dit för att jobba, säger en upprörd Staffan Pettersson på gatukontoret.

> Ingen tom parkering

Annons

När han och hans arbetskolleger kom till parkeringsplatsen, tomten där Musikforum hade sitt hus tidigare, hade de hoppats att få se en tom parkeringsyta

Först skulle asfalten sopas ren och sen skulle parkeringsrutornas linjer fyllas i, något som för övrigt görs över hela kommunen i sommar.

Men istället för tomma ytor fick de se en massa bilar, 18 stycken, spridda lite här och var på parkeringen.

Några fåfänga varv med sopbilen och sen var det bara att ge upp.

– Ja, mer kunde vi inte göra. Att måla i parkeringsrutorna får bli en senare fråga. Det gick inte att arbeta som det såg ut idag, säger Staffan Pettersson.

> Ingen böter

Fastän bilägarna trotsade parkeringsförbudet igår morse riskerar ingen av dem böter.

Parkeringsvakten Salih Beganovic förklarar:

– I såna här fall hjälper det inte att skriva lappar. Vi får istället ha tålamod och hoppas att folk bättrar sig till nästa gång.

Staffan Pettersson håller med om att böteslappar inte är lösningen. Men han är upprörd över den nonchalans som ofta möter gatukontorets arbetare.

Annons

– Det är ett stort problem för oss att bilar inte flyttas. Det verkar som folk inte bryr sig. Dom respekterar väl inte vårt jobb helt enkelt.

> Tvångsflytta bilarna

Om problemet fortsätter utesluter trafikkontoret inte möjligheten att utfärda böter på bilar som står kvar.

Dessutom finns det en laglig möjlighet att tvångsflytta bilar som står i vägen, något som ibland sker i samband med snöröjning.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons