Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Biltjuvar greps i lyx-Audi vid färjeläget

KARLSHAMN Paret skulle få 500 tyska mark för att köra en lyxig Audi i halvmiljonsklassen till Litauen.
Men i Stilleryd tog det stopp. När bilen skulle äntra färjan till Klaipeda slog polisen till.
Karlshamn • Publicerad 16 juni 2001

Det var i onsdags som polisen fattade misstankar mot en tyskregistrerad Audi med två litauiska passagerare. Bilens värde uppskattas till 500 000-600 000 kronor.

Den 30-årige man som körde påstod att han lånat bilen av en kompis i Tyskland. Han kunde dock inte uppge kompisens namn.

Annons

När poliserna undersökte saken lite närmare upptäckte man att bilen var anmäld stulen. Man lyckades redan samma kväll få tag på ägaren, som lustigt nog färdades längs autobahn i sin egen bil. Ägaren berättade att tysk polis ringt en vecka tidigare och sagt att man hittat hans bil vid en gränskontroll mot Polen.

> Allt var falskt

Karlshamnspolisen fick hjälp av en lokal bilhandlare och snart visade det sig att ingenting stämde. Både ägarbevis, registreringsskylt och chassinummer var förfalskade.

Den 30-årige föraren berättade igår för tingsrätten att han skulle köra lyxbilen från Köpenhamn till Klaipeda åt en flyktig bekantskap.

30-åringen hävdar att han för detta skulle få 500 tyska mark.

Både den 30-årige föraren och den 22-åriga kvinnan som var medpassagerare häktades igår av tingsrätten i Karlshamn misstänkta för grovt häleri.

Åtal väcks senast den 29 juni.

Johan Janrell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons