Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brett urval på årets resemässa

KARLSHAMN En stor variation resor till nära och fjärran platser - från Ullared till Klippiga bergen - serverades tillsammans med poängpromenad, smörkolor och annat tugg när Carlshamns Resebyrå arrangerade sin årliga resemässa i helgen.
Karlshamn • Publicerad 29 januari 2001

Totalt radade 22 resebolag upp sig på mässan på First Hotel i lördags. Gunilla Bergdahl, vd för arrangören Carlshamns Resebyrå, välkomnade i entrén till den tolfte resemässan i ordningen.

– När vi startade det för tolv år sen var tanken att göra folk ressugna och den tanken är lika aktuell idag. Mässan har blivit något av en tradition här i Karlshamn.

Annons

Kurt Frössling, Karlshamn, var en av mässbesökarna. Han reser gärna till Hamburg då och då.

Men på mässan i helgen hade han andra ärenden:

– Jag ska klaga på Kustpilen! Det har jag rätt till så mycket som jag åker, sa han och försvann bort mot SJ:s bord.

> Köpenhamn populärt

Där stod försäljare Tommy Everthsson och tog emot ris från mer eller mindre flitiga tågresenärer.

Men SJ:s representant var denna dag inte bara klagomur.

– Nej då, det är väldigt många som frågar om tidtabeller och priser också. Och om Köpenhamn. Det har blivit en riktigt succé.

– Det är ju inte riktigt så att jag säljer några resor genom att stå här. Det handlar mer om att visa att vi finns, sa Tommy Everthsson.

> Kunderna bestämmer

Vid bordet intill visade Mörrums Buss - lokalast av dem alla - upp sig med uppkopierade pappersark med resor på till Skagen, Holland, Åland, Ullared och Göteborg och många andra ställen.

– Vi har slopat katalogen och låter kunderna själva välja det dom är intresserade av. Sen kan de stoppa ner bladen i foldern här, sa Annika Carlberg på Mörrums Buss och bjöd sedan vidare med korgen full av kolor till nyfikna besökare.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons