Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elev på Väggskolan stal datorutrustning

KARLSHAMN · Den 17-årige Väggaeleven stal datordelar för 61.000 kronor. Han tog sig in i olika klassrum och stal cd-romspelare, hårddiskar, nätverkskort och en mängd andra delar.
Igår åtalades ynglingen för stöld.
Karlshamn • Publicerad 29 juni 2001

En trasslig situation hemma där 17-åringen känt sig stå utanför familjegemenskapen är en av orsakerna till varför han började stjäla på Väggaskolan vid flera tillfällen i januari och februari i år.

Till en början förnekade han anklagelserna om stöld, men tvingades till slut böja sig för den bevisning som utredarna kunde presentera.

Annons

> Nätaggregat i väskan

17-åringen ertappades bland annat av en lärare när han var i färd med att lämna ett klassrum. I sin väska hade 17-åringen ett nätaggregat till en dator.

Ynglingen hävdar att en del av stölderna gjorts tillsammans med en kamrat. Men den utpekade kompisen förnekar detta helt och säger att han inte haft anledning att stjäla datordelar eftersom han inte äger en dator.

Den unge åtalade väggaeleven avslöjades av sina egna föräldrar. De upptäckte stöldgods i hans rum och förstod att det tillhörde någon annan. Polisen kontaktades av 17-åringens styvpappa.

> Familjen flyttade

Enligt ynglingen tappade han kontakten med sin mamma efter att hon hade skilt sig från hans biologiske far. Den nya familjen flyttade ihop i ett hus i Karlshamns kommun för ett år sedan och 17-åringen började känna sig alltmer utanför.

Han har under en period vistats på en ungdomsenhet. Hans mamma och styvpappa har ansett att pojken inte kunnat bo kvar i hemmet, på grund av hans aggressivitet och känslokyla.

Igår åtalades 17-åringen för stöld. Karlshamns kommun kräver honom på 61.250 kronor för olika datordelar som Väggaskolan tvingats köpa på grund av stölderna. Pengarna ska också täcka arbetskostnader för installationer av de olika delarna.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons