Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ett första beslut om campingarna är taget

Den styrande koalitionen i Karlshamn har bestämt att campinganläggningarna i Långasjönäs och Kollevik ska säljas. Om marken också ska säljas eller inte beror på vad köparna vill.
Karlshamn • Publicerad 7 maj 2013
Kolleviks camping.
Kolleviks camping.Foto: Sydöstran/Arkiv

Den styrande koalitionen i Karlshamn vill få till en permanent lösning för campingplatserna i Kollevik och Långasjönäs. I dagsläget arrenderas den vid Långasjön ut och den i Kollevik driver kommunen själv.

Men på dagens sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade man att ge kommunledningsförvaltningen i uppdrag att ta in anbud från intresserade köpare.

Annons

– Vi vill sälja anläggningarna men det är hur vi gör med marken det handlar om nu. Vi vet inte riktigt vad som blir bäst så därför har vi både alternativet tomträtt, då man får betala hyra för tomten varje år, och äganderätt, då man köper marken också på en gång. Vi vill testa marknaden så därför har vi två alternativ, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Svensson (S).

Han hoppas att man kan ta ställning till inkomna anbud till senhösten.

Johanna Spogardh
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons