Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fakturacirkus i Kabo-affären

KARLSHAMN Falsk eller inte?
Turerna kring fakturan som enligt måleriföretaget Sandå Projekt Måleri AB avser en betalning för renoveringen av en idrottsmans villa blir allt snurrigare.
Karlshamn • Publicerad 1 juni 2001

Nu hävdar, enlig vad Sydöstran erfar, Kabos vd att fakturan är betalningen för trapphusmålning som väggaelever utfört.

Även om han medgett att Kabo har betalat delar av villarenoveringen, så förnekar Bert-Inge Storck att en fejkad faktura ska ha använts för att dölja saken.

Annons

Han har dock erkänt att beslutet om att använda Kabo-pengar för renoveringen av idrottsmannens villa var hans eget. Dessutom att styrelsen hölls ovetande om det.

Som Sydöstran berättat om i flera artiklar anger fakturan att företaget Sandå Projekt Måleri AB ufört jobb i bostadsområdet Fridhem för 17.500 kronor.

Men fakturans projektnummer är exakt detsamma som återfinns på Sandås arbetsunderlag för jobbet i idrottsmannens villa.

I underlaget står klart och tydligt att det gäller arbeten i villan. Och att Kabo är en av kunderna som ska betala 17.500 kronor. I den här summan ingår också, enligt underlaget, tilläggsarbeten i Fridhem.

Summan för villarenoveringen slutade på totalt 48.000 kronor. 30.500 har betalats av ett annat företag. 17.500 har Kabo stått för.

Enligt vad Sydöstran erfar kommer Bert-Inge Storck idag under en presskonferens att förklara fakturan med att den avser betalningen för trapphusmålning på Fridhem som väggaelever utfört. Kabo ska ha betalat för att Sandå gett eleverna arbetsledning under måleriarbetet.

För Sandås personalchef Peter Ulveklint är förklaringen ingen nyhet. Han har känt till väggaeleverna och vad de sysslat med under sin praktik på företaget.

– Jo, det stämmer att vi haft väggaelever som praktiserat hos oss och som i utbildningssyfte utfört målerijobb i flera trapphus i Fridhem, säger han.

– Vi har däremot tagit fram ett flertal dokument som genom flera led styrker det faktum att den aktulla fakturan är kopplad till de måleriarbeten som våra killar utfört i idrottsmannens villa.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons