Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Får böta 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet

Karlshamn • Publicerad 30 januari 2019 • Uppdaterad 31 januari 2019

Ett industriföretag i Karlshamn åläggs nu att betala en företagsbot på 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet. Företaget har inte uppfyllt ett av de villkor som ställts i samband med att de beviljades tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

”Övriga kemiska produkter och farligt avfall som kan medföra förorening av mark och vatten skall lagras på ogenomsläpplig invallad yta under tak”, står det i det aktuella villkoret.

Annons

När Miljöförbundet Blekinge Väst gjorde ett tillsynsbesök för nästan tre år sedan saknades invallning i det förrådsrum där företaget förvarade sina kemikalier. I förrådsrummet och i ett rum där det förvarades fosforsyra fanns dessutom ett avlopp.

Ett strafföreläggande har nu utfärdats av Nationella åklagaravdelningen, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, där Karlshamnsföretag åläggs att böta 75 000 kronor.

Joel PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons