unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Får böta 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet

Ett industriföretag i Karlshamn åläggs nu att betala en företagsbot på 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet. Företaget har inte uppfyllt ett av de villkor som ställts i samband med att de beviljades tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

”Övriga kemiska produkter och farligt avfall som kan medföra förorening av mark och vatten skall lagras på ogenomsläpplig invallad yta under tak”, står det i det aktuella villkoret.

När Miljöförbundet Blekinge Väst gjorde ett tillsynsbesök för nästan tre år sedan saknades invallning i det förrådsrum där företaget förvarade sina kemikalier. I förrådsrummet och i ett rum där det förvarades fosforsyra fanns dessutom ett avlopp.

Ett strafföreläggande har nu utfärdats av Nationella åklagaravdelningen, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, där Karlshamnsföretag åläggs att böta 75 000 kronor.