Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Festivalrock före festivalen

KARLSHAMN I sommar blir det festivalstämning redan en vecka innan festivalen. Då gästar Kalasturnén staden och artister som Bob hund, Soundtrack Of Our Lives och Lars Winnerbäck intar Östra Piren.
Karlshamn • Publicerad 28 mars 2001

Lördagen före festivalveckan kommer den så kallade Kalasturnén att rocka loss på piren.

Det är femte året som turnén kuskar runt i Sverige, men det är första gången som man gästar Blekinge. Förutom i Karlshamn kommer det ambullerande sällskapet att spela på ytterligare tio platser runt om i landet och enda spelningen i Blekinge sker i Karlshamn.

Annons

> Piren kanonställe

I går var Anders Friberg, som arbetar för konsertarrangören United Stage och är produktionsansvarig för evenemanget, ute och inspekterade Östra Piren för att se hur den bäst ska kunna omvandlas till konsertområde.

Han tycker att piren är ett kanonbra ställe att anordna konserter på, varför han nappade på kommunens evenemangssamordnare Conny Nilssons erbjudande.

Förutom en huvudscen kommer det att bli flera mindre scener där band kommer att uppträda mellan bandbytena på stora scenen.

> Hemlig artist

Anders Friberg berättar att det förutom de tre artisterna kommer att bli ytterligare en artist som äntrar scenen på piren. Vem det blir är än så länge hemligt, men han ger några ledtrådar.

– Alla i Sverige vet vem det är. Den här personen har sålt både guld och platina, men kanske för tillfället är lite bortglömd, säger han kryptiskt.

Anders Friberg och Conny Nilsson räknar med mellan 5-6000 besökare, men menar att rent teoretiskt skulle alla kommunens invånare få plats på området.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons