Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra månader för kvinnan som lurade butiker

KARLSHAMN Fyra månaders fängelse blev domen för den kvinna som tidigare bland annat åtalats för att genom raffinerade metoder försökt lura butikspersonal på pengar.
Karlshamn • Publicerad 24 mars 2001

Kvinnan som är i 40-årsåldern åtalades bland annat för bedrägeri med anledning av att ska ha försökt lämna tillbaka varor som hon tidigare stulit för att få ut pengar.

Bedrägeriåtalet gällde ett tillfälle då hon gått in till en radiohandlare i Karlshamn och gjort ett sådant försök. Hon menade själv att hon i god tro skulle byta varorna åt sin sambo, men tingsrätten gick på åklagarens linje och fann det, genom vittnesmålet från en butiksanställd, styrkt att kvinnan gjort sig skyldig till bedrägeri.

Annons

> Var villkoligt frigiven

De två övriga åtalspunkterna gällde stöld och snatteri. Ena punkten gällde en stöld av hudcreme i en parfymbutik som begicks strax efter besöket hos radiohandlaren.

Kvinnan befanns skyldig till samtliga åtalspunkter och tingsrätten gick helt på åklagarens linje och dömde kvinnan till fyra månaders fängelse.

Kvinnan som vid tillfället för brotten var villkorligt frigiven för liknande typer av brott kvarblir på grund av risken för återfall i häkte tills dess domen vunnit laga kraft.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons