Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ghaida lär ut arabiska till nybörjare

– Marhaba!
Ghaida Al Akabani får ett rungande ”Marhaba” tillbaka. Att lära sig att säga hej och hälsa på någon är bland det första man får lära sig i många språk. Så även när det kommer till arabiska.
Karlshamn • Publicerad 4 mars 2018
Ghaida Al Akabani håller i en studiecirkel för arabiska för nybörjare i Karlshamn. Kursen är nästan fulltecknad.
Ghaida Al Akabani håller i en studiecirkel för arabiska för nybörjare i Karlshamn. Kursen är nästan fulltecknad.Foto: Joel Petersson

Drygt ett dussin nyfikna och språkintresserade personer samlades i söndags i Schvungs lokaler i Karlshamn för en första lektion i arabiska för nybörjare.

Ghaida Al Akabani är ledare för studiecirkeln, som anordnas av NBV och My Way, och hon berättar att arabiskan är världens femte största språk. Det talas av omkring 450 miljoner människor och har sina rötter i arameiska, som sägs ha varit Jesus modersmål.

Annons

Vid nio tillfällen under våren ska kursdeltagarna får lära sig olika arabiska ord och fraser. Vid första tillfället gavs också en intensivkurs i arabiskt alfabet.

– Jag vill gärna att ni någon gång också ska kunna lära er att inte bara tala arabiska utan kanske också läsa och skriva det, säger Ghaida Al Akabani till de församlade och ber dem säga efter henne.

Hon är nöjd med det hon hör.

Att lära sig arabiska från grunden är en utmaning – precis som alla andra språk.
Att lära sig arabiska från grunden är en utmaning – precis som alla andra språk.Foto: Joel Petersson
Första lektionen omfattade även en intensivkurs i arabiskt alfabet.
Första lektionen omfattade även en intensivkurs i arabiskt alfabet.Foto: Joel Petersson
Joel PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons