Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Glada vinnare på publikfylld gala

En nyföretagare vars verksamhet blivit ett turistmål och ett företag vars produkter bland annat finns på oljemiljardärers privatjet. Det var några av vinnarna på årets näringslivsgala, KAN-galan.
Karlshamn • Publicerad 24 januari 2020
Överraskade vinnare av Gilla Kkarlshamn-priset var Sofie Andersson och Cissi Dahl med företaget Schvung.
Överraskade vinnare av Gilla Kkarlshamn-priset var Sofie Andersson och Cissi Dahl med företaget Schvung.Foto: Henrik Brandberg

Den sjunde upplagan av galan där det lokala näringslivet lyfts fram hade i år flyttat till Best Western och den stora evenemangsanläggning som hotellföretagarna byggt upp. Det innebar att det var en betydligt större publik än förra vid förra årets gala.

Totalt delades sju priser ut i samband med galan och bland vinnarna återfanns bland andra Ekenbergs auktioner med ett par glada pristagare i form av Jens och Jennie Ekenberg.

Annons

De berättade bland annat att de har flera tusen besökare i veckan sommartid och att de besöks av folk från när och fjärran. På frågan om det konstigaste de haft i butiken blev svaret:

Jens och Jennie Ekenberg blev årets nyföretagare.
Jens och Jennie Ekenberg blev årets nyföretagare.Foto: Henrik Brandberg

– En nötknäppare som gick för 3 500 kronor. När utländska kunder blandar sig i vet man aldrig vad som händer, berättade Jens Ekenberg.

Vid sidan av alla stolta pristagare under kvällen bjöds det också på underhållning i form av både dansuppvisning och musik. Micke Syd Andersson från Gyllene Tider bjöd tillsammans med artistkollegor på uppskattade nummer som de fick med sig publiken i.

Micke Syd Andersson drog igång musikunderhållningen.
Micke Syd Andersson drog igång musikunderhållningen.Foto: Henrik Brandberg

Bland övriga vinnare fanns bland andra Lars Runeman och företaget Hitex robot tuft. Svängstaföretaget knep hem titeln Årets företagare och i motiveringen lyftes bland annat fram att företaget nått långt utanför landets gränser med både mattor och de maskiner som tillverkar mattorna.

Fakta

Vinnarna

Årets företagare: Lars Runeman, Hitex robot tuft AB

Årets unga företagare: Evelina Nilsson, Mätrix AB

Årets butik: Elgiganten phonehouse

Årets nyfröetagare: Ekenbergs auktioner, Jens och Jennie Ekenberg

Stadsbyggnadspriset: Helsingborg 27, PMB Sverige och White arkitekter

Netport science park-priset: Cecilia Arvidsson, Dina Forsman, Marco Ivicic och Isabella Henningsson

Gilla Karlshamns-priset: Schvung, Sofie Andersson och Cissi Dahl

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons