Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Glittrande stjärnor på Mörrums is

KARLSHAMN I söndags avslutade Mörrums Konståkningsklubb säsongen i Södrahallen med en stor magnifik isshow ”Sikta mot stjärnåkare”. En show som drog fullt hus med över sexhundra åskådare.
Karlshamn • Publicerad 19 mars 2001
Stämningsfulla färger i fart och fläkt. Mörrums konståkningsklubbs isshow lockade över 600 till södra hallen.
Stämningsfulla färger i fart och fläkt. Mörrums konståkningsklubbs isshow lockade över 600 till södra hallen.Foto: Jörgen Klinthage

– Vi har en ambition att försöka komma så nära den stora internationella och kända isshowen ”Holiday on ice” med glitter och ögonfröjd, säger Susanne Olsson från Mörrums isåkningsklubb. Vi har försökt få det att likna en cirkusmanage och satsat mycket på ljuset för att lyfta showen ett snäpp.

Och visst är de onekligen en bra bit på väg. Det var en bejublad isshow som åskådarna bjöds på. Kvällen började med att hela hallen släcktes och in till introt från det kända progremmet ”Sikta mot stjärnorna” kom konståkningstjejerna Frida Pettersson och Rebecka Johansson tillsammans med hockeykillar från juniorlaget med ljusstavar i handen.

Annons

> Killar i shorts

Därefter kom ”Spice girls” med tretton åkare som fyllde isen med full fartt till tonerna av ”Spice up your life” med de ”verkliga” Spice girls. Kort därefter kom ett uppskattat inslag med tolv tjejer som var utklädda till bananer samtidigt som en jättestor banan firades ner från taket.

– Förra året var jag och mina kompisar utklädda till katter, säger sexåriga Klara Bengtsson som för kvällen var utklädd till banan och inte alls nervös trots en fullsatt ishall.

Roligt inslag var också när hockeykillarna iklädda boxershorts kom in på isen tillsammans med sju konståkningstjejer under tonerna av Tom Jones ”Sex bomb”.

Bakom den magnifika isshowen står eldsjälarna Susanne Olsson och Maria Eriksson.

– Men utan alla föräldrar och övriga som ställt upp så skulle det aldrig blivit någon isshow, säger Susanne Olsson.

> Sponsorer intresserade

Hon berättar att bakom alla uppsydda kläder finns det föräldrar som lagt ner timmar och åter timmar och i fredags satte några föräldrar upp belysningen i hallen och höll på från klockan tolv vid middagstid till klockan ett på nattten för att få allt att fungera. Dessutom har man i år fått en stor uppbackning av sponsorer.

– Kanske kan man se en viss trend i detta att sponsorer äntligen fått upp ögonen för typiska tjejsporter, säger Susanne Olsson.

Mörrums isåkningsklubb har i dag cirka 110 åkare mellan fyra och tjugo år.

– Det är synd att vi bara kan göra en isshow och inte som exempelvis Osby som har en liknande show och som har fyra fulla föreställningar på raken. Men kanske blir det så nåpgon gång i framtiden, säger Susanne Olsson med en viss optimism.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons