Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han hjälper Willefonden

Eriksbergs viltpark, med ägaren Rune Andersson i spetsen, ska hjälpa barn med odiagnostiserade sjukdomar. De sponsrar nu Willefonden, som besöker Eriksberg i slutet av september, och utmanar andra i regionens näringsliv att göra detsamma.
Rune Andersson, ägare till Eriksbergs viltpark.
Rune Andersson, ägare till Eriksbergs viltpark.
Foto: Gunnel Persson

Mellan 1999 och 2002 miste Mikk och Helene Cederroth tre barn till en hjärnsjukdom utan diagnos. Sönerna Wille och Hugo blev 16 respektive 10 år gamla, och dottern Emma 6 år. Efter det bildade Mikk och Helene Willefonden, en stiftelse som bidrar till forskning runt okända, ofta dödliga, hjärnsjukdomar. Och nu får fonden stöd av Rune Andersson, ägare till Eriksbergs viltpark.

Tanken är att det ska hållas en föräldrahelg på Eriksberg i slutet av september för familjer som har drabbats på samma sätt som familjen Cederroth. Där ska familjerna stötta varandra, samtidigt som Willefonden uppmärksammas. Men för att evenemanget ska bli av behövs minst 40 000 kronor. Därför startade Eriksberg under måndagen en insamling till Willefonden.

Rune Andersson och Mellby gårds stiftelse har redan bidragit med drygt hälften av kostnaderna för att föräldrahelgen ska bli av. Och nu uppmanar Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, resten av regionens näringsliv och privatpersoner att också bidra.

– Kan vi göra något för att hjälpa dessa familjer gör vi det gärna, säger han i ett pressmeddelande.

Läs mer