Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här kan man hålla avstånd

I dessa tider är det extra viktigt att hitta ljusglimtarna, varför då inte passa på att upptäcka nya pärlor? Lokalkorre Mona Fälth har hittat en ny favoritplats.
Asarum • Publicerad 16 april 2020
Att vara i naturen i dessa tider är härligt och avkopplande tycker lokalkorre Mona Fälth.
Att vara i naturen i dessa tider är härligt och avkopplande tycker lokalkorre Mona Fälth.Foto: Privat

Vid Nytorpet, ett stort naturreservat intill Långasjön och Kroksjöarna, har Friluftsfrämjandet sedan många år hållit till. Den ideella organisationen grundades redan 1892. Tanken var att få folk att röra på sig, att komma ut i friska luften och helt enkelt må bra.

Det härliga strövområdet utanför Karlshamn var under min uppväxt ganska okänt för mig eftersom jag älskade klipporna vid havet. Det var där jag höll till med sol och bad. Under dessa coronatider har jag upptäckt det stora området vid Nytorpet med olika vandringsleder. Här kan jag vandra med lite fika eller några grillkorvar i ryggsäcken. Jag väljer en led som går längs den glittrande sjön. Fortsätter över steniga ängar med de stolta fina enarna och i granskogen med de mäktiga granarna är marken helt mossklädd. Kanske jag får syn på en vacker fjäril. Då glömmer man för en stund coronahotet.

Ett trevligt inslag längs promenaden.
Ett trevligt inslag längs promenaden.Foto: Mona Fälth
Mona Fälth
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons