Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hästarna måste få tak över huvudet

KARLSHAMN En hästägare i karlshamnstrakten har låtit djuren gå ute om nätterna. Nu föreläggs ägaren att erbjuda hästarna tak över huvudet. Följs inte beslutet kommer det att kosta ägaren 1000 kronor varje gång det upptäcks.
Karlshamn • Publicerad 28 mars 2001

Det var i augusti förra året som det inkom en anonym anmälan till mijlöenheten på kommunen om att de aktuella djuren inte hade tillgång till stall eller liknande.

Vid en kontroll av kommunens miljöinspektörer konstaterades att det rörde sig om sammanlagt sju hästar. Ägarna visste vid tillfället inte var hästarna skulle uppstallas under vintern, men lovade att höra av sig när det bestämts.

Annons

Vid ytterligare besök hade det byggts provisoriska boxar som efter att en del brister åtgärdats godkändes.

Det framkom vid samma tillfälle att ägarna inte kände till att de enligt lagen hade skyldighet att ta in hästarna varje natt, vilket de då fick information om.

> Ny anmälan

I mars inkom en ny anonym anmälan om att djuren fortfarande inte togs in i det provisoriska stallet om nätterna och att de hade dåligt med mat och obefintligt med vatten.

När inspektörerna ånyå besökte platsen hävdade ägaren att djuren tagits in varje natt utom en. Eftersom inspektörerna varken såg till någon gödselstack eller något slitage i stallet, drog de slutsatsen att hästarna hålls ute om nätterna.

Nu föreläggs ägaren efter ett beslut av miljönämnden att se till att hästarna befinner sig under tak under nätterna.

Vid varje tillfälle som det upptäcks att hästarna tillbringat natten under bar himmel kommer ett vite på 1000 kronor att utgå.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons