Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Hitta ut” tjuvstartar redan i dag

Nu längtar alla ut i solen. Då passar Stigmännen på att tjuvstarta med årets upplaga av ”Hitta ut”. I dag släpps sex kontroller.
Karlshamn • Publicerad 16 april 2020
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen, med förra årets Hitta ut-karta.
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen, med förra årets Hitta ut-karta.Foto: Stina Pettersson

Hitta ut har blivit mycket populärt. Årligen delas en karta ut till alla invånare i kommunen med 100 checkpoints att upptäcka. I år har antalet punkter höjts till 142.

Kartorna håller på att tryckas just nu och ska levereras vid månadsskiftet. Men redan nu väljer Stigmännen att släppa sex kontroller i Karlshamn med omnejd.

Annons

– Nu i coronatider är det många som längtar ut i solen och naturen. Jag var ute i Väggaområdet i helgen och det var mer människor ute än under badsäsongen.

– Då tänkte vi att det var läge att tjuvstarta lite och släppa sex checkpoints. Att vara ute i naturen är ett säkert sätt att umgås, säger Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb.

Den 23 april släpps ytterligare sex checkpoints. Kartan finns som en pdf att ladda ner på hittaut.nu/karlshamn.

Johan HultgrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons