Högt och lågt på Eriksberg i sommar
Tanken var att Eriksberg skulle servera helgrillat vildsvin, tillrett över öppen låga, varje onsdag och fredag i sommar. Men så har det inte blivit. Det totala eldningsförbudet som infördes på grund av extremtorkan gjorde att kockarna inte ens fick tända grillarna, och när viltparken ansökte om dispens från Länsstyrelsen fick de avslag.
– Vi kan ju inte ha grillkvällar utan att grilla, så vi får tillaga maten istället, men det är klart, det blir ju inte samma sak, säger Åsa Olsson, sälj- och marknadschef på Eriksbergs Vilt och Natur.
Förbudet har lett till ett stort tapp i antalet gäster. Vissa kvällar har antalet besökare halverats.
– Det ringer folk hit och frågar om vi grillar, och när de hör att vi inte gör det väljer de att inte komma, säger Åsa Olsson.
Även viltsafarin har lidit på grund av värmen. Eriksbergs vd, Per Arne Olsson, uppger att viltsafariturerna såg ett besökstapp på omkring 15-20 procent jämfört med i fjol.
– Som tur väl är har vi många ben att stå på. Hotellet har gått bättre än någonsin, där ser vi en ökning på 30 procent sen i fjol och det är nytt rekord.
Så du är inte orolig då?
– Nej, det är så här det är i den här branschen. Turismen i Blekinge överlag går framåt, och vissa år går det bättre än andra.