Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kabelreparation försenad av vädret

KARLSHAMN Felet på Polenkabeln är lokaliserat. Dåligt väder sätter dock käppar i hjulet för reparationsarbetet och det kan dröja upp till tre veckor inte felet är åtgärdat.
Karlshamn • Publicerad 23 mars 2001

Sedan tre veckor är kabeln i drift med halverad kapacitet. Nu har felet på en av de två återledarkablarna lokaliserats till omkring 400 meter från den polska kusten.

Dykare finns på plats och arbetar med att byta ut den skadade delen mot en ny, men eftersom väderförhållandena varit ogynnsamma kommer arbetet att ta uppemot tre veckor uppger Swe Pol Links vd Lars Marketeg till TT.

Annons

> Driften stoppades

Det var den 27 februari som felet på den 25 mil långa kraftledningen upptäcktes. Under flera dygn stoppades driften för att personal via olika tester skulle kunna hitta var felet uppstått. Det visade sig att huvudkabeln var oskadd och att det var en av återledarkablarna som gått sönder.

När driften sedan återupptogs var det dock med reducerad kapacitet. Sedan dess har maxkapaciteten på kabeln varit 360 megawatt att jämföra med 600 i normala fall.

> Korta avbrott

Under tiden som reparationerna pågår kommer förbindelsen att vara igång. Det kommer dock att bli en del korta avbrott i samband med att den nya delen av återledarkabeln kopplas in.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons