Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlshamn får trafikgrupp

KARLSHAMN I flera städer i Blekinge har man på kort tid dragit igång breda trafikgrupper där föreningar och enskilda ingår. Nu ska också Karlshamn få en sådan grupp.
Karlshamn • Publicerad 12 mars 2001

Tidigare har kommunen haft en trafiksäkerhetsgrupp med representanter från polis, landsting, kommun och tekniska nämnden men nu vill man alltså bredda och göra en omstart av den här gruppen.

- Vi har tidigare haft en grupp som arbetat med trafiksäkerhetsfrågor i kommunen men nu vill vi ha en breddning av den, säger trafikingenjör Lars-Erik Johansson.

Annons

Skillnaden emot i dag är att det ska vara en organisation som styrs och består av frivilliga och inte av tjänstemän och politiker.

- Men däremot skall man kunna bjuda in nyckelpersoner som exempelvis kommunens trafikingenjör och företrädare för polisen. De här nyckelpersonerna ska är det meningen stötta NTF-gruppen, säger Lars-Erik Johansson.

> Fortsättning på projekt

Den nya trafikgruppen kan ses som en fortsättning på länsprogrammet Säkerheten som avslutades härom året och som var ett projekt som vägverket hade tillsammans med kommunen, länsstyrelsen och polis.

Nu vill man med den nya trafikgruppen skapa en ännu starkare lokal förankring och ett folkligt engagemang. De som är med i den gruppen skall ha det gemensamma att de har ett intresse för trafsäkerhetsfrågor.

Karlshamns kommun kan grovt skattas till cirka 30 miljoner kronor, enligt Vägvärkets beräkningstabell.

- Trafiken berör oss alla och det är viktigt at få ner olycksstatistiken som ett led i att uppnå en bättre trafiksäkerhet och visionen om den trafiksäkra kommunen, säger Birgita Törnqvist, ordförande i NTF Blekinge.

Hon betonar att trafiksäkerheten måste få en större vikt i den fysiska planeringen.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons